НОВИНИ

Левски пречупи Хебър със светкавичен гол

"Сините" се завърнаха на победния път в Първа лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:10, 23.08.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
левски пречупи хебър светкавичен гол
Снимка:
Слушай новината

Левски се съвзе на бърза ръка в Първа лига след грешната стъпка, допусната срещу Лудогорец преди близо седмица. Селекцията на Станислав Генчев матираха Хебър с 1:0 в среща от шестия кръг, изиграна на стадион "Георги Аспарухов".

В ролята на голмайстор влезе Кристиан Димитров, който прониза тима от Пазарджик с гол още от съблекалнята. Освен това "сините" усложниха живота на "тигрите", като последните все още не познават вкуса на победата от началото на сезона в родния елит и имат на сметката си само едно равенство, както и пет загуби.

Столичани продължават да се намират еднолично на върха във временното класиране с 15 точки, а футболистите на Веселин Великов заемат незавидната 15-та позиция със скромния актив само от точка. На 31 август (събота) "сините" ще имат визита на Спартак Варна, докато на 1 септември Хебър ще домакинства на Берое.

Домакините нанесоха своя удар още на старта. В 3-та минута Александър Колев центрира от левия фланг, а Цунами отклони топката с глава на втора греда, където се намираше Кристиан Димитров и последният без проблеми откри резултата.

11 минути по-късно Джавад Ел Джемили получи опит да покачи головия актив на „сините“, но Петър Дебърлиев бе на място. В 21-та минута гостите потърсиха изравняването. Георги Търтов центрира от десния фланг на главата на Набил Макни. Последният стреля точно, но Пламен Андреев блесна със спасяване. Тимът от Пазарджик получи нови възможности Октай Хамдиев и Мартин Михайлов, които обаче не успя да ги оползотворят и това се оказа достатъчно за „сините“ да се оттеглят с гол аванс в съблекалнята.

Столичани си върнаха контрола върху събитията на терена през второто полувреме. След като Сангаре и Алдаир се отчетоха с пропуски, Евертон Бала уцели горната греда на гостите. Домакините продължиха да търсят второ попадение, но в крайна сметка спечелиха само с 1:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Татуировки на войната": Фоторазказ за колективната памет от спомени
"Татуировки на войната": Фоторазказ за колективната памет от спомени