НОВИНИ

Левски продължава с головото шоу и нанесе първа загуба на ЦСКА 1948 в Първа лига

Две попадения на Мустафа Сангаре и по едно за Алекс Колев и Марин Петков помогнаха на "сините" да превземат терена в Бистрица.

ПФК Левски
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:31, 15.09.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски се върна на пътя на победите в Първа лига, след като се наложи убедително над ЦСКА 1948 с 4:2 при гостуването си в Бистрица. Два гола за "сините" вкара таранът Мустафа Сангаре с глава. Другият нападател Алекс Колев също се разписа, а четвъртото попадение бе дело на резервата Марин Петков с хубав далечен удар. За домакините вкараха капитанът на тима Радослав Кирилов и резервата Марио Илиевски. Мачът се проведе под проливен дъжд, а през втората част заради паднала мъгла в един период не можеше да се използва и системата за видео асистенция на съдиите (ВАР). Това бе първа загуба за ЦСКА 1948 в първенството.

В 16-ата минута Евертон Бала центрира от пряк свободен удар, а Мустафа Сангаре, който беше непокрит, с глава заби мощно топката във вратата на "червените" за 1:0. Още в следващата атака Евертон имаше възможност да вкара втори гол с удар от границата на наказателното поле, но вратарят Маринов изби с мъка топката в ъглов удар.

Десет минути по-късно Алдаир отне топката от "червените" при изнасянето ѝ и центрира ниско, но Сангаре отново я засече мощно с глава в левия ъгъл на Маринов - 0:2.

В 39-ата минута капитанът на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов намали резултата, след като се промъкна между Алдаир и Фадига в наказателното поле и с техничен удар в далечния ъгъл направи Маркович безпомощен.

В края на полувремето Карлос Охене се контузи, но от лагера на Левски забавиха смяната до почивката, за да видят дали халфът от Гана може да играе. На почивката обаче той бе сменен от Клемент Икенна.

След подновяването на играта отново Евертон Бала проби отляво и центрира остро по земя, а Алекс Колев изпревари Реян Даскалов и с десния крак отблизо засече топката във вратата на Маринов за 3:1 в 58-ата минута.

След това на терена се спусна гъста мъгла и стана така, че системата ВАР вече не можеше да работи коректно, което означаваше, че съдийските решения на терена бяха окончателни.

В 67-ата минута Кирилов вкара второ попадение за домакините, но те не бе зачетено, тъй като нападателят бе с крачка зад "синята" защита в положение на засада.

Десет минути по-късно резервата на Левски Марин Петков вкара много красив гол в удар от над 25 метра. Той стреля с левия крак в десния ъгъл на вратата на Маринов.

В първата минута на добавеното време "червените" все пак намалиха изоставането си. Майкон се размина с топката, а Марио Илиев с глава изпревари Кристиан Димитров и прати топката в десния ъгъл на Матей Маркович.

Левски продължава да бъде еднолично на първо място с 19 точки, като вече е вкарал и впечатляващите 20 гола. В следващия кръг "сините" ще гостуват на Славия на стадион "Александър Шаламанов". ЦСКА 1948 е на девето място, но има два мача по-малко в шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъжд спря Илиян Радулов от сигурна победа за Купа Дейвис
Дъжд спря Илиян Радулов от сигурна победа за Купа Дейвис
Разделителните колчета на пътя: Без жертви след поставянето им в Кресненското дефиле
Разделителните колчета на пътя: Без жертви след поставянето им в Кресненското дефиле