НОВИНИ

Левски разби Локомотив Сф и загря подобаващо за реванша срещу Шкупи

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:05, 30.07.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
левски разби локомотив загря подобаващо реванша шкупи
Слушай новината

Отборът на Левски постигна записа първата си победа у дома през този сезон, след като разби с 6:0 състава на Локомотив София в среща от третия кръг на родната Първа лига.

Головото шоу на стадион "Георги Аспарухов" започна в 20-ата минута, когато Андриан Краев откри резултата с глава след подаване на Уелтън, а отново бразилецът асистира на Джавад Ел Джемили, който беше точен за 2:0 в 38-ата минута.

В началото на второто полувреме отново Ел Джемили направи преднината на своя тим класическа, разписвайки се след щастлив двоен рикошет между неговия крак и този на бранителя на "железничарите" Алан Диас.

Малко след час игра и резервата Марин Петков се записа сред голмайсторите, като с попадението си той отбеляза подобаващо своя мач №100 с екипа на Левски.

До края на мача Роналдо наказа груба грешка в отбраната на гостите, отбелязвайки за 5:0, а десет минути преди края на редовното време Илиян Стефанов оформи крайното 6:0.

Разгрoмната победа на "сините" ще им вдъхне допълнително самочувствие преди домакинството в четвъртък на северномакедонския Шкупи в среща реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите след успех с 2:0 в първия двубой.

В същото време успехът срещу Локомотив София изкачи момчетата на Николай Костов на 4-ото място в подреждането на Първа лига с актив от 6 точки, докато столичните "железничари" са на 10-ата позиция с 4 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойчо Стоев: Много съм разочарован, извинявам се на феновете
Стойчо Стоев: Много съм разочарован, извинявам се на феновете
Домашно куче нападна 4-годишно дете в градския парк в Добринище
Домашно куче нападна 4-годишно дете в градския парк в Добринище