НОВИНИ

Левски разгроми Академия Пандев и спечели Купата "Георги Соколов"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:43, 25.06.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
левски разгроми академия пандев спечели купата георги соколов
Слушай новината

Отборът на Левски постигна победа с 3:1 над северномакедонския Академия Пандев в контролна среща, играна на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

„Сините“ откриха резултата в 6-ата минута, когато Уелтън проби отляво в наказателното поле на северномакедонците и пусна остър успореден пас на голлинията, където нападателят Роналдо с удар от движение се разписа във вратата на Марио Йовановски.

В 10-ата минута новото попълнение Ивелин Попов напусна принудително игра заради контузия, а на мястото на бившия капитан на националния отбор се появи Билал Бари.

Снимка: БГНЕС

По-добрата игра на състава на Станимир Стоилов доведе до още едно попадение, реализирано в 33-ата минута. Анте Блажевич центрира по диагонал в пеналтерията на Академия Пандев, където резервата Бари засече топката с глава и в левия ъгъл на вратата.

Левски направи преднината си класическа в 70-ата минута, когато младежкият национал Асен Митков центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите, а Андриан Краев свали топката с глава за голмайстора Бари, който с удар от непосредствена близост отбеляза второто си попадение в срещата.

Крайният резултат оформи братът на легендарния футболист на Северна Македония Горан Пандев - Сашко, който се разписа в „синята“ врата в 82-ата минута.

По този начин Левски вдигна Купа „Георги Соколов“, която е в чест на легендата на 26-кратните шампиони.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия иска да въвлече Беларус във войната, твърди официален Киев
Русия иска да въвлече Беларус във войната, твърди официален Киев
ЦСКА 1948 продължава с победите в контролите, вкара три гола и на Локомотив София
ЦСКА 1948 продължава с победите в контролите, вкара три гола и на Локомотив София