НОВИНИ

Левски се измъкна от трудната ситуация с втора победа за сезона

Левски
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
23:48, 28.08.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски записа едва втората си победа от началото на сезона. „Сините“ се наложиха с 2:1 над Берое на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от 6-ия кръг на футболното първенство.

След като Левски остана без треньор през седмицата след приетата оставка на Живко Миланов, домакините бяха водени в срещата от Тодор Симов. Мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че води преговори със Станимир Стоилов, но резултат от тях на този етап няма.

Тимът на Левски поведе в резултата още в 31-ата минута с попадение на Христофор Хубчев. Малко след това обаче, в 38-ата минута, главният съдия Георги Кабаков показа директен червен картон на голмайстора след преразглеждане на ситуацията чрез системата за видеоповторение.

Въпреки че останаха с човек по-малко „сините“ покачиха за 2:0 след прекрасен гол на Борислав Цонев малко преди почивката (42 минута).

Крайният резултат беше оформен в 64-ата минута, когато гостите върнаха попадение чрез Кийлън Лебон.

Двубоят се очакваше с голямо нетърпение и от феновете на Мартин Камбуров, който се нуждае само от един гол, за да се превърне в едноличен лидер във вечната голмайсторска листа в елита на България. Нападателят обаче не успя да преодолее вратаря Николай Михайлов, за да изпревари рекорда на Петър Жеков, който има 253 попадения.

С 4 загуби и 2 попадения Левски заема 9-о място във временното подреждане на Първа лига. Берое е на 6-а позиция с 9 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти 140 плувци взеха участие в маратонa "Порт Бургас"
Почти 140 плувци взеха участие в маратонa "Порт Бургас"
Байдън: До часове чакаме нова кървава атака срещу летището в Кабул
Байдън: До часове чакаме нова кървава атака срещу летището в Кабул