НОВИНИ

Левски се връща към Първа лига с мач срещу Хебър на "Герена", Локо Пд ще си връща върха у дома срещу Крумовград

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:41, 03.09.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
левски връща първа лига мач хебър герена локо връща върха дома крумовград
Слушай новината

Отборът на Левски не успя да сътвори сензация в турнира Лига на конференциите и да елиминира германския Айнтрахт Франкфурт в плейофния кръг, но само броени дни след поражението от "орлите" момчетата на Николай Костов ще трябва да се върнат в родната действителност, защото ги очаква домакинство на Хебър Пазарджик.

За "сините" това ще бъде първи мач от родното първенство от 13 август насам, тъй като отборът взе решение да отложи дуелите си с Арда Кърджали и Пирин Благоевград от последните два кръга, за да се фокусира върху евротурнирите.

Сега обаче Левски отново е на вълна "Първа лига", а в неделната вечер от 21:15 часа на стадион "Георги Аспарухов" в София пристига Хебър Пазарджик, воден от Любо Пенев, който до момента се радва на силно представяне в шампионата и заема 8-ото място с 11 точки.

В последната си среща "гробарите" отстъпиха у дома с 3:4 на лидера в подреждането Локомотив Пловдив в мач, в който всичко голове паднаха през първата част, а след неговия край от Хебър изразиха несъгласието си с част от решенията на съдията Валентин Железов, като дори публикуваха и видео със ситуациите, за които имат претенции и обявиха, че ще подадат жалба към Съдийската комисия.

През миналия сезон Левски и Хебър се срещнаха на два пъти, като и в двата случая успехът беше за "сините", но има ли място за изненади на "Герена" тази вечер?

В ранния двубой от неделния ден пък отборът на Локомотив Пловдив приема новака в елита Крумовград в опит да се върне на първото място в класирането.

"Смърфовете", водени от Александър Томаш, са в серия от шест поредни победи и нов успех днес отново ще ги изкачи на върха в подреждането, където в момента временно е съставът на Черно море.

От друга страна тимът на Крумовград вече доказа, че може да бъде "костелив орех" за част от утвърдените отбори в Първа лига, като понастоящем момчетата на Неманя Миланович са в серия от три поредни успеха в първенството.

Ще успее ли Локомотив Пловдив да удължи чудесната си серия на старта на сезона или Крумовград може да поднесе нова изненада? Отговорът тази вечер от 19:00 часа на "Лаута".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна е свалила 22 от 25 руски дрона, нанесени са щети на пристанището на Одеса
Украйна е свалила 22 от 25 руски дрона, нанесени са щети на пристанището на Одеса
Задържаният за убийството на дете на пешеходна пътека в София е бил с над 2 промила алкохол в кръвта
Задържаният за убийството на дете на пешеходна пътека в София е бил с над 2 промила алкохол в кръвта