НОВИНИ

Левски зарадва хилядите си фенове с успех над 10 от Локомотив Пловдив

левски бохемианс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 19.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски победи Локомотив Пловдив с 2:1 в мач от 20-ия кръг на родния елит. Мартин Паскалев получи директен червен картон, след което Андриан Краев откри резултата. Милош Петрович изравни, но Филип Кръстев донесе победата на тима си.

Това бе първи мач за двата отбора от пролетния дял на сезона. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" започна с минута мълчание в памет на на Апостола на свободата Васил Левски.

В 20-ата минута Мартин Паскалев бе изгонен след нарушение срещу Билал Барим който се измъкваше сам срещу вратаря. Първоначално бе отсъдена дузпа, но след намесата на ВАР съдията даде пряк свободен удар. Марин Петков стреля в стената, но Андриан Краев шутира отскочилата топка и я изпрати в противниковата врата.

Милош Петрович принудително замени Преслав Боруков и броени минути, след като се появи на терена възобнови равенството. Защитникът засече с глава центриране от корнер на Парвиз Умарбаев.

В следващата атака обаче Билал Бари стреля в гредата с удар с левия крак. Минута по-късно столичани върнаха водачеството си. Новото попълнение Филип Кръстев отправи неспасяем изстрел извън наказателното поле, за да оформи крайния резултат.

След почивката играта бе прекъсната за пет минути, защото феновете на "сините" запалиха факли и затрудниха видимостта на терена.

Възпитаниците на Станимир Стоилов се опитаха да се възползват от численото си предимство, но така и не реализираха нов гол. В 88-ата минута резервата Димитър Костадинов стреля в напречната греда.

Левски заема 6-ата позиция в класирането с актив от 29 точки. Локомотив Пловдив е 8-и с 25 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Кръстев: Надявам се да спечелим Купата и да влезем в Европа
Филип Кръстев: Надявам се да спечелим Купата и да влезем в Европа
Обискират жилищата на вицепремиер, министър и техни подчинени в Хърватия
Обискират жилищата на вицепремиер, министър и техни подчинени в Хърватия