НОВИНИ

Личните лекари в Пловдив са получили по 1 флакон с РНК ваксини вместо по 2

bnt avatar logo
от БНТ
07:33, 07.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Регионални
Слушай новината

Джипита и граждани в Пловдив искат от Регионалната здравна инспекция по-голям обем от РНК ваксините. Само в кабинетите на здравната инспекция вчера се извършваха имунизации с препаратите на "Пфайзер" и "Модерна". А лични лекари останаха изненадани, че за тях не са стигнали количества.

С близо 5000 РНК ваксини започна и ваксинирането и раздаването от тези ваксини на личните лекари. В трите имунизационни кабинета на РЗИ още вчера много хора имаха шанса да си поставят такава ваксина.

Джипитата от вчера също получават ваксини. Правилото в Пловдив според изискванията на здравните власти всяко едно от джипитата да получи не повече от два флакона от тези ваксини.

"Получих само един флакон от РНК ваксината. От "Астра Зенека" казаха, че няма проблем за взимане на неограничено количество", каза общопрактикуващият лекар д-р Георги Бъндев.

Той отбеляза, че личните лекари са се насочили към РНК ваксините, тъй като в момента те са по-предпочитани.

"Получихме съобщения, че вчерашния ден ще бъде конкретно за район Централен и трябва да се явим там за получаване на РНК ваксина, но като отидохме се оказа, че не е само за нас, а и за община Асеновград", каза д-р Бъндев.

Личният лекар каза, че решението да получат по един флакон е на местното РЗИ. "Доколкото разбрах колеги от София са получили по два флакона", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Владимиров: Много тежка загуба за нашата партия
Станислав Владимиров: Много тежка загуба за нашата партия
В "Св. Иван Рилски" по телефона записват за ваксинация хора над 65 г.
В "Св. Иван Рилски" по телефона записват за ваксинация хора над 65 г.