НОВИНИ

Лидерът Атлетико отстъпи на Севиля

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:18, 05.04.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
лидерът атлетико отстъпи севиля

"Дюшекчиите", водени от Диего Симеоне, загубиха с минималното 0:1 при гостуването си на Севиля и днес при победа на Барселона, мадридчани ще бъдат изравнени на върха от футболистите на Роналд Куман.

В същото време, градският съперник Реал (Мадрид) също не е далеч, като "белите" изостават на три пункта от тима на Атлетико при оставащи 9 кръга до края на сезон 2020/21.

Домакините от Севиля бяха по-активни в началото и преди да стигнат до гола определено бяха тима, който повече търсеше попадението.

В самото начало начало на срещата "андалусийци" дори получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Иван Ракитич. Зад топката застана Лукас Окампос, но неговият изстрел бе отразен от Ян Облак.

Все пак натиска даде резултат в 70-та минута, когато Маркос Акуня засече центриране отдясно на Хесус Навас и с глава вкара единственото попадение в срещата на "Рамон Санчес Писхуан".

До края гостите от Мадрид опитаха да стигнат поне до точката, но Ясим Буну на няколко пъти отрази опасни изстрели към неговата врата, за да запази успеха на своя тим.

В класирането тази победа означава, че тимът на Юлен Лопетеги вече има 12 точки аванс пред Бетис в битката за последното място, което дава право на участие в Шампионската Лига през следващия сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха яслите и детските градини
Отвориха яслите и детските градини
38 производства за нарушения на правата на гражданите - 12 лица са обвиняеми
38 производства за нарушения на правата на гражданите - 12 лица са обвиняеми