НОВИНИ

Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов отново в парк "Росенец"

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 04.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Поредна акция в парк "Росенец". Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов и симпатизанти на партията провериха има ли свободен достъп до плажа край имота, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

От Община Бургас обявиха, че проверяват дали всички сгради в имота имат нужните документи, за да бъдат обитавани. Ако се установят нарушения, ще бъде забранено ползването им.

До вчера ограда с надпис "Строителен обект" е ограничавала достъпа до плажа край лятната резиденция в парк Росенец, категоричен е Христо Иванов. Днес на място обаче установи, че преградното съоръжение липсва и достъп до ивицата има.

Христо Иванов, председател на "Да, България!": Те са разбрали, че ние идваме тук и са премахнали половината ограда. Ето там виждате оградата, която до вчера е била тук. Изглежда, че имат всички намерения да я върнат и за това е останала половината.

От партията на Христо Иванов не вярват, че достъпът до плажа ще остане свободен и се заканиха, че ще правят периодични проверки на място.

Ивайло Мирчев, активист на "Да, България!": Така че се надяваме оттук нататък кметът на Бургас да отговаря за това и да провери много добре дали тази ограда няма да бъде поставена отново, защото, ако това се случи, ние ще организираме ново масово плажуване с още повече хора.

Липсата на ограда днес изненада и хората, решили да отидат на плажа, придобил популярност напоследък

Кремена Атанасова: По нормалния път стигнах до плажа, паркирахме си отпред колата, достъпът вече е свободен. Посрещнаха ни с "Добър ден" и така, плажуваме си.

Миналата седмица Общинския съвет в Бургас си върна собствеността на пътя. Днес от Община Бургас отговориха на лидера на "Да, България!" с писмена позиция, че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени в 7-дневен срок всички документи, свързани със строителните дейности и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани използването на постройките.

Христо Иванов настоя и за отговор кога ще бъде разрушено яхтеното пристанище към имота в парк "Росенец". Той обяви кампания за събирането на средства, за да бъде изграден пилон с българското знаме на плажа в "Росенец".

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО с кампания за насърчаване носенето на маски
СЗО с кампания за насърчаване носенето на маски
Взеха нови проби от вододайните зони след замърсяването на Марица
Взеха нови проби от вододайните зони след замърсяването на Марица