НОВИНИ

Лил и Лион направиха зрелищно 3:3 на старта на 27-ия кръг в Лига 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:34, 11.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
лил лион направиха зрелищно старта кръг лига
Слушай новината

Отборите на Лил и Лион не излъчиха победител в шестголово зрелище, което постави началото на 27-ия кръг във френската Лига 1.

На стадион "Пиер-Мороа" в Лил двата отбора сътвориха истински спектакъл след почивката, като всеки от тях вкара по три гола, а в звезди на вечерта се превърнаха Джонатан Дейвид за домакините и Александър Лаказет за гостите.

Именно Дейвид даде аванс на "песовете" в 46-та минута, а малко след като един час игра отново той беше точен от дузпа, за да удвои аванса на своя тим.

Лион отговори чрез Брадли Баркола, който върна едно попадение в 64-та минута, но четвърт час по-късно Джонатан Дейвид възстанови аванса от два гола на Лил, вкарвайки втора дузпа в двубоя, с която той оформи и своя хеттрик.

"Хлапетата" обаче не бяха казали последната си дума и в заключителните 10 минути се добраха до точката след две попадения на Александър Лаказет, който се завърна в игра за Лион, след като пропусна последния няколко мача заради проблеми с бедрото.

След това равенство Лил запазва 6-а си позиция с актив от 46 точки, колко има и 5-ия Рен, но "червено-черните" тепърва трябва да изиграят срещата си от 27-ия кръг. Съставът на Лион пък временно се изкачи на 8-о място, като тимът вече е с 40 пункта, колкото имат и отборите на Реймс и Лориен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите "Златни момичета" в предаването "Аз съм"
Новите "Златни момичета" в предаването "Аз съм"
Категорично има спекула при цените на храните, смятат анализатори
Категорично има спекула при цените на храните, смятат анализатори