НОВИНИ

Лима и Чандъров отпаднаха от групата на Левски за мача с Хебър, Асен Митков е в състава на Генчев

Във втория мач от програмата на шестия кръг "сините" са домакини тази вечер на отбора от Пазарджик.

лима чандъров отпаднаха групата левски мача хебър асен митков състава генчев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 23.08.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Фабио Лима и Асен Чандъров ще пропуснат домакинския мач на Левски от Първа лига срещу Хебър тази вечер, но Асен Митков е възстановен и може да играе. Това стана ясно от обявената разширена група на "сините".

Във втория мач от програмата на шестия кръг "сините" са домакини на отбора от Пазарджик. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" стартира в 21:15 и ще бъде ръководена от Димитър Димитров.

Бразилецът Лима има само девет минути за Левски от началото на сезона, записани като резерва срещу Локомотив София на старта. Чандъров бе на пейката срещу Лудогорец в последния кръг, но така и не записа дебютния си двубой.

Асен Митков също бе контузен след мача с Локо София, но се възстанови за домакинството срещу Крумовград и влезе накрая, за да вземе участие в последния гол. Той изведе Мустафа Сангаре, който пък асистира на Александър Колев. След това той игра 14 минути при загубата срещу Лудогорец.

Групата на Левски: Пламен Андреев, Матей Маркович, Патрик-Габриел Галчев, Алдаир, Кристиан Димитров, Кристиан Макун, Келиан Ван Дер Каап, Майкон, Вендерсон Цунами, Клемент Икенна, Карлос Охене, Патрик Мислович, Асен Митков, Асими Фадига, Джавад Ел Джемили, Марин Петков, Евертон Бала, Александър Колев, Мустафа Сангаре и Преслав Бачев.

"Сините" са водач във временното класиране с 12 точки и голова разлика 15:2. В предходния кръг софиянци допуснаха първото си поражение, отстъпвайки с 0:1 при визитата си на Лудогорец. Левски има най-добрата атака в първенството с 15-те вкарани попадения и втората най-добра защита с допуснати едва две.

Хебър пристига на "Герена" в търсене на първата си победа през сезона дотук. Пазарджиклии имат едва една точка, намирайки се на предпоследната позиция в класирането с голова разлика 3:9.

Единственото равенство до момента бе постигнато именно в София, но при символичното домакинство в "Овча купел" срещу тима на Славия, завършило 1:1.

Последният мач между двата тима се игра през месец март тази година, когато Левски надделя при визитата си на Хебър с 1:0. Автор на единственото попадение бе Фабио Лима.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аптеките ще изпълняват рецепти за безплатни лекарства, въпреки спрените пари от НЗОК
Аптеките ще изпълняват рецепти за безплатни лекарства, въпреки спрените пари от НЗОК
Шестима млади български тенисисти взеха участие в едноседмичен лагер в Нюшател (Швейцария)
Шестима млади български тенисисти взеха участие в едноседмичен лагер в Нюшател (Швейцария)