НОВИНИ

Лион обърна Страсбург за четири минути и продължава да мечтае за място в Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 28.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
лион обърна страсбург четири минути продължава мечтае европа
Слушай новината

Отборът на Олимпик Лион победи с 2:1 като гост след обрат Страсбург в откриващия двубой от 33-ия кръг на френската Лига 1.

Срещата определено започна по-добре за тима на домакините, които поведоха в резултата след четвърт час игра, когато Морган Сансон се разписа след разбъркване в наказателното поле на гостите.

Гостите от Лион все пак стигнаха до изравнително попадение в 32-а минута, когато Кастело Лукеба бе точен отблизо при добавка след удар с глава на Корентен Толисо, който обаче бе отразен от стража на домакините.

Само четири минути по-късно пълният обрат вече беше факт, след като Максанс Кере се възползва подаване на Енрике и с удар ниско по тревата направи резултата 2:1 в полза на своя тим.

В края на срещата пък авторът на първото попадение за гостите Лукеба беше изгонен за втори жълт картон, но въпреки това момчетата на Лоран Блан се поздравиха с крайния успех.

По този начин отборът на Лион вече е с актив от 53 точки в първенството и се намира само на три пункта от 5-ия в класирането Ница, който към този момент заема последното място, което дава право на участие в евротурнирите през следващия сезон.

Тимът на Страсбург пък остава на 15-а позиция с 32 пункта и до края на сезона ще бъде въвлечен в люта битка със съставите на Оксер, Нант и Брест за оцеляването в Лига 1, тъй като през тази кампания цели четири отбора ще трябва да се разделят с френския елит, а причината е, че от следващата кампания в най-високото ниво ще участват само 18 отбора вместо досегашните 20.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затоплянето продължава
Затоплянето продължава
Борусия Дортмунд стъпи накриво в битката за титлата
Борусия Дортмунд стъпи накриво в битката за титлата