НОВИНИ

Лион остава безгрешен в ЛЕ, Уест Хем с първа грешна стъпка

Уест Хем Деклан Райс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 04.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Лион записа победа над Спарта Прага с 3:0, а Уест Хем изпусна успеха в края срещу Генк в мачовете от 4-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Ислам Слимани и Карл Екамби отбелязаха головете за френския тим. В Белгия Генк взе преднина в мача, а "чуковете" стигнаха до обрат през втората част. В 88-ата минута Томас Сучек си отбеляза автогол за крайното 2:2.

В сблъсъка между Лион и Спарта Прага попадения липсваха през първата част. След паузата Ислам Слимани се разписа на 2 пъти в рамките на 2 минути. Карл Екамби завърши крайното 3:0 в добавеното време на мача след гол с глава.

Лион е лидер в група А и си гарантира участие в елиминационната фаза на турнира. Спарта Прага заема втората позиция с актив от 4 точки.

Футболистите на Дейвид Мойс срещнаха затруднения в гостуването си на Генк и допуснаха гол още в 5-ата минута. Джоузеф Пейнтсил откри резултата с удар в долния ляв ъгъл на противниковата врата.

През втората част Саид Бенрама изравни резултата в 59-ата минута след изстрел от границата на наказателното поле. Именно алжирецът бе точен, за да затвърди обрата за гостите в 82-ата минута. Полузащитникът завърши успешен пробив с хладнокръвен удар за 2:1.

Само 6 минути по-късно неговият съотборник Томас Сучек си отбеляза автогол в опит да изчисти центриране в наказателното му поле.

Уест Хем изпусна точки за първи път в груповата фаза на турнира в мач № 1000 в треньорската кариера на Дейвид Мойс и двубой № 40 в евротурнирите.

Уест Хем остава на първото място в група Н с 10 пункта, докато Генк последен с 4 точки.

Останалите мачове от турнира с начален час 19:45 часа:

Брьондби - Рейнджърс 1:1
Галатасарай - Локомотив Москва 1:1
Легия - Наполи 1:4
Монако - ПСВ 0:0
Олимпиакос - Айнтрахт Франкфурт 1:2
Реал Сосиедад - Щурм Грац 1:1

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария е използвала шпионския софтуер за телефони "Пегас"
Унгария е използвала шпионския софтуер за телефони "Пегас"
"Денят започва" на 5 ноември: Поведението и отговорността на пътя
"Денят започва" на 5 ноември: Поведението и отговорността на пътя