НОВИНИ

Лионел Меси и Луис Суарес ще са на линия за мача на Интер Маями с Реал Солт Лейк

29-ия сезон на МЛС стартира тази нощ

Лионел Меси, Луис Суарес
Снимка: Facebook: Inter Miami CF
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:44, 21.02.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Лионел Меси и новото попълнение Луис Саурес ще водят Интер Маями и в предстоящия нов сезон в американската Мейджър Лийг Сокър, пише агенция ДПА.

Очаква се лигата да привлече повече интерес от всякога в навечерието на 29-ия си сезон, който стартира тази нощ с мач между Интер Маями и Реал Солт Лейк във Форт Лодърдейл.

Не само, че осемкратният носител на Златната топка Меси е здрав за двубоя, но Суарес вероятно ще направи официалния си дебют след трансфера във Флорида от бразилския Гремио.

"Те са готови за игра", коментира старши треньорът на Интер Маями Тата Мартино по повод Меси и Суарес.

"Ако се изисква да играят 90 минути, това ще бъде преценено според нуждите на тима", добави Мартино.

Луис Суарес се превърна в последния бивш футболист на Барселона, който се присъедини към Интер Маями след Лионел Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

"Това е страхотно, всичко е много позитивно. Когато дойдохме тук, заварихме нов треньор, футболисти и екип, които са изключителни. Като семейство. Отнасят се с нас много добре", каза Жорди Алба и добави: "За Луис, извън факта, че сме приятели, мога да кажа, че ще ни донесе много в атака, защото е чудесен играч."

"По-младите футболисти винаги слушат, когато говорим, а и ние сме тук да им даваме съвето. Всички се разбираме много добре. Във всички отбори има ветерани и млади състезатели, а ползата за тима е да изгради позитивна атмосфера", заяви Алба.

Меси, Бускетс и Алба вече спечелиха първия си трофей с Маями през миналата година, когато триумфираха в турнира за Купата на лигите.

"Имаме доста големи играчи, но това не ознавама нищо. Трябва да покажеш какво можеш. Ще ни бъде трудно, но да се надяваме, че можем да спечелим още титли. Разбирам ентусиазма на феновете и очакванията, които имат към отбор, но ние трябва да го покажем на терена и мисля, че сме на добър път", коментира още бившият испански национал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Димов и Ясен Тодоров пред ВСС: Не познаваме Нотариуса
Радослав Димов и Ясен Тодоров пред ВСС: Не познаваме Нотариуса
Президентът удостои с Почетен знак Цветана Манева
Президентът удостои с Почетен знак Цветана Манева