НОВИНИ

Липсващи данни в новата система отлагат първото класиране в детските градини

Стела Илиева
от Стела Илиева
07:49, 14.05.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Образование
Слушай новината

Отлагат първото класиране за детски градини в София. Заради липсваш адрес в част от профилите отварят отново системата, за да може всеки родител да провери данните си. По този начин родителите, които не са попълнили правилно заявлението ще могат да го поправят. Това предизвика огромно недоволство от страна на останалата част от родителите.

Синът на Горан и Елица Витански се бори за първа група в детска градина. Ако преди са получили максималния брой точни, сега очакват разместване.

"Тази система не трябва да се отваря, затваря по съответните срокове, а не да се правят изменения по всяко едно време", казва Горан Витански.

"Към вчерашна дата и днес такъв график на сайта на Информационна система за обслужване на детските градини, където според наредбата трябва да бъде публикуван - няма и не съществува", подчерта той.

Над 23 000 са кандидатурите, а 10% от родителите не са попълни правилно критерия "адрес" - това е една от главните причини за отварянето на системата.

Недоволство: Родители не са съгласни с отлагането на класирането за детските градини

"Ние след като затворихме системата, имаме вменен ангажимент да проверим всички критерии правилно ли са попълнени, правилно ли са зададени - това се случва абсолютно всяка година. Тази година при много родители липсваше отбелязан критерий К2, който е за прилежащия административен район", каза заместник-кметът по "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" Генчо Керезов.

Срокът за попълване продължава до 15 май, а класирането излиза в понеделник. Всеки родител, който има проблем със системата, може да се свърже с дирекция "Образование" на Столична община.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В столичния квартал "Свобода" протестират срещу застрояване на градинка
В столичния квартал "Свобода" протестират срещу застрояване на градинка
Д-р София Ангелова, пулмолог: 80% от хората преживяват лек вариант на COVID-19
Д-р София Ангелова, пулмолог: 80% от хората преживяват лек вариант на COVID-19