НОВИНИ

Ливърпул и Манчестър Сити доминират в номинациите за наградите във Висшата лига

Мохамед Салах Ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:11, 13.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Висшата лига посочи номинираните футболисти и треньори за сезонните награди през настоящата кампания.

Манчестър Сити и Ливърпул имат по двама представители в категорията "Най-добър футболист". Трент Алекзандър-Арнолд и Мохамед Салах са отличени от състава на "мърсисайдци", а Кевин Де Бройне и Жоао Кансело са сред номинираните в състава на "гражданите". Джаред Боуен (Уест Хем), Букайо Сака (Арсенал), Хюн-Мин Сон (Тотнъм) и Джеймс Уортпрауз (Саутхемптън) също ще спорят за приза.

Наставниците на Манчестър Сити и Ливърпул Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп очаквано попадат в спора за най-добър треньор. В тази класация номинираните са пет, като Еди Хау (Нюкасъл), Томас Франк (Брентфорд) и Патрик Виера (Кристъл Палас) също са отличени.

За най-добър млад играч номинираните са Трент Алекзандър Арнолд (Ливърпул), Фил Фоудън (Манчестър Сити), Конър Галахър и Тайрък Мичел (Кристъл Палас), Мейсън Маунт (Челси), Арън Рамсдейл и Букайо Сака (Арсенал) и Деклан Райс (Уест Хем).

Феновете ще могат да гласуват за своя фаворит на сайта на първенството до 20:00 часа на 16-и май (понеделник). Гласовете ще бъдат съчетани с предпочитанията на 20-те капитана на отборите от Висшата лига и мненията на футболни експерти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецоперация в община Симитли
Спецоперация в община Симитли
Почина президентът на Обединените арабски емирства
Почина президентът на Обединените арабски емирства