НОВИНИ

Ливърпул обърна Астън Вила и се изравни по точки със Сити

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:53, 10.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
ливърпул обърна астън вила гост изравни точки сити
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Ливърпул отново се изравни по точки на върха в подреждането на Висшата лига с основния си конкурент за титлата Манчестър Сити, след като спечели с 2:1 при визитата си на Астън Вила.

Двубоят на "Вила парк" далеч не стартира по идеалния начин за момчетата на Юрген Клоп, които се оказаха догонващи в резултата след само три минути игра, когато точен за домакините беше Дъглас Луис.

"Мърсисайдци" обаче имаха сериозни претенции към този гол, след като малко по-рано в същото нападение Оливър Уоткинс беше в положение на засада, която обаче не бе маркирана.

Въпреки лошия старт гостите реагираха бързо и още в 6-ата минута Жоел Матип възстанови равенството след разбъркване в наказателното поле на бирмингамци.

Успехът за Ливърпул пък осигури Садио Мане в 65-ата минута, когато сенегалският футболист се разписа с глава след асистенция на Луис Диас.

С тази победа тимът от "Анфилд" събра 86 точки, колкото има и основният им конкурент за титлата Манчестър Сити. В момента обаче "гражданите" са лидери заради по-добрата си голова разлика, а освен това имат и мач по-малко, като утре излизат срещу Уулвърхямптън.

Съставът на Астън Вила пък, който е воден от бившия капитан на Ливърпул Стивън Джерард, се намира на 11-та позиция с 43 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона взе своето срещу Селта, тежък инцидент беляза двубоя
Барселона взе своето срещу Селта, тежък инцидент беляза двубоя
Вижте изпълнението на Intelligent Music Project на "Евровизия"
Вижте изпълнението на Intelligent Music Project на "Евровизия"