НОВИНИ

Ливърпул пречупи борбения Норич на "Анфилд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:00, 19.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
ливърпул пречупи борбения норич анфилд
Слушай новината

Отборът на Ливърпул записа пета последователна победа във Висшата лига, след като надигра с 3:1 у дома състава на Норич в мач, в който определено "канарчетата" накараха играчите на Юрген Клоп да се потрудят за трите точки.

След равностойно нулево първо полувреме, в което и на двата тима бе отменен по един гол заради засада, гостите поведоха в 48-та минута, когато изстрел на Милот Рашица рикошира в крака на Жоел Матип и влетя във вратата на "мърсисайдци" за 1:0.

В 64-та минута обаче Садио Мане възстанови равенството с акробатично изпълнение, възползвайки се от подаване от Костас Цимикас.

Само три минути по-късно пък домакините вече водеха в резултата, след като Мохамед Салах получи дълга топка от вратаря Алисон, справи се със стража на Норич, а след това хладнокръвно прати топката в мрежата на "канарчетата" за 2:1.

За египтянина това бе гол №150 с екипа на Ливърпул, с което той се превърна в десетия играч на клуба, достигнал тази кота.

Крайния резултат пък бе оформен десет минути преди края на редовното време, когато Джордан Хендерсън комбинира с Луис Диас, а колумбиецът с елегантно изпълнение отбеляза първия си гол с екипа на "червените", след като пристигна от Порто през януари.

Победата отново доближи футболистите на Юрген Клоп на 6 точки от лидера Манчестър Сити, който по-късно днес посреща Тотнъм, докато Норич остава в зоната на изпадащите на 5 пункта от спасителния бряг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико (Мадрид) си върна самочувствието след класика срещу Осасуна
Атлетико (Мадрид) си върна самочувствието след класика срещу Осасуна
Иван Грозев - живот, посветен на Апостола и Отечеството
Иван Грозев - живот, посветен на Апостола и Отечеството