НОВИНИ

Ливърпул разгроми Евертън в мърсисайдското дерби

салах добрият висшата лига месец октомври
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:10, 02.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул победи Евертън с 4:1 в мърсисайдското дерби от 14-ия кръг на Висшата лига. Джордан Хендерсън и Мохамед Салах се разписаха през първата част, преди Демарай Грей да намали пасива на тима си. Нов гол на египтянина и попадение на Диого Жота заличиха интригата в срещата и донесоха победата на гостите.

В 10-ата минута Джордан Хендерсън даде аванс на “червените” след изстрел от границата на наказателното поле. Това е първото му попадение в мърсисайдското дерби, след 18 мача срещу противника. Само 9 минути по-късно Мохамед Салах удвои преднината на гостите, след като се измъкна зад защитата на “карамелите” и направи резултата 2:0.

В 38-ата минута възпитаниците на Рафа Бенитес намалиха пасива си. Демарай Грей бе изведен сам срещу Алисон от Ричарлисон и промуши топката между краката на стража, за да се разпише.

След почивката Мохамед Салах отбеляза второто си попадение за вечерта. 29-годишният нападател се възползва от грешка на Шеймъс Коулман и върна аванса от 2 гола за тима си, след като се озова очи в очи с Джордън Пикфорд и не сгреши.

В 79-ата минута Диого Жота оформи крайния резултат след плътен изстрел в близкия ъгъл на британския страж. Ливърпул бележи 4 попадения на стадион "Гудисън Парк" за първи път в историята на Висшата лига.

Ливърпул заема третата позиция в класирането с актив от 31 точки. Евертън е 14-и с 15 пункта.

В другия мач от кръга по същото време Манчестър Сити победи Астън Вила. Рубен Диаш и Бернардо Силва бяха точни за "гражданите", преди Оли Уоткинс да върне едно попадение за "вилъните".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2105 са новите случаи на коронавирус за денонощието
2105 са новите случаи на коронавирус за денонощието
Челси надви Уотфорд в мач белязан от инцидент
Челси надви Уотфорд в мач белязан от инцидент