НОВИНИ

Ливърпул се препъна у дома

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:44, 27.12.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
ливърпул препъна дома

Предпоследният в класирането Уест Бромич Албиън измъкна 1:1 при гостуването си на шампиона Ливърпул в 15-ия кръг на английското футболно първенство.

Така възпитаниците на Юрген Клоп прекъснаха перфектната си серия от седем поредни победи на "Анфийлд" от началото на сезона във Висшата лига, но все пак останаха на върха на класирането с 32 точки, с 3 повече от втория Евертън.

УБА записа второ престижно равенство през месеца след 1:1 в средата на декември завърши 1:1 при гостуването си на Манчестър Сити., но остана без победа в последните си пет мача от края на ноември и остана 19-и с 8 точки.

Ливърпул имаше огромно превъзходство през първото полувреме, в което гостите единствено се защитаваха дълбоко в половината си. В 12-ата минута шампионите заслужено поведоха. Централният бранител Жоел Матип намери Садио Мане около точката на дузпа, сенегалецът овладя на гърди и с удар от въздуха откри резултата.

Последваха още няколко опасни ситуации пред вратата на Сам Джонстън, но домакините не се възползваха.

През втората част гостите бяха малко по-активни и погледнаха и към вратата на Алисон Бекер. След час игра Матип напусна игра принудително заради травма и беше заменен от Рийс Уилямс, което се отрази на играта на Ливърпул в защита, а Уест Бром се възползва.

В 72-ата минута Карлан Грант надбяга Уилямс и се измъкна в чиста позиция в ляво в пеналта след дълъг извеждащ пас на Ромейн Сойерс, но не успя да преодолее Алисон.

Десет минути по-късно гостите изравниха. Семи Аджай вкара с глава 1:1 след центриране от дясно на резервата Матеус Перейра.

Ливърпул можеше да стигне до успеха минута преди края, но Джонстън направи страхотно спасяване с една ръка след удар с глава на Роберто Фирмино от границата на малкия пеналт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен вятър в почти цялата страна
Жълт код за силен вятър в почти цялата страна
Жълт код за силен вятър, температурите ще се повишат
Жълт код за силен вятър, температурите ще се повишат