НОВИНИ

Ливърпул се върна към победния път в Англия

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:24, 01.03.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Български футбол
ливърпул върна победния път англия

Английският шампион Ливърпул надви като гост Шефилд Юнайтед с 2:0 в среща от 26-ия кръг на Висша лига и прекъсна серията си от четири последователни поражения в шампионата.

Първото полувреме мина под контрола на гостите от Мърсисайд, които пропуснаха няколко изгодни ситуации чрез Роберто Фирмино и Мохамед Салах.

Малко след началото на вторите 45 минути Къртис Джоунс се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Шефилд и след асистенция на Фирмино изведе "червените" напред в резултата.

В 64-та минута Фирмино отправи изстрел, който рикошира от крака на Кийн Брайън и влетя в мрежата на иначе направилия страхотен мач вратар на "остриетата" Аарън Рамсдейл.

До края на срещата не паднаха нови голове и така шампионите запазиха шансовете си за завършек в Топ 4. Футболистите на Юрген Клоп са на шеста позиция в класирането с актив от 43 точки, на две от четвъртия Уест Хем. Шефилдци остават на последна позиция с едва 11 пункта, на цели 15 от спасителния бряг.

В следващия кръг Ливърпул приема Челси, който направи нулево равенство в Манчестър Юнайтед, а Шефилд Юнайтед е домакин на Астън Вила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико дръпна с 5 точки на Реал преди дербито на Мадрид
Атлетико дръпна с 5 точки на Реал преди дербито на Мадрид
Удължава се срокът на валидност на шофьорските книжки
Удължава се срокът на валидност на шофьорските книжки