НОВИНИ

Ливърпул вкара четири на "вълците" и изравни Тотнъм на върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:37, 07.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
ливърпул вкара четири вълците изравни тотнъм върха
Снимка:

"Мърсисайдци" разгромиха с 4:0 у дома състава на Уулвърхямтън, за да изравнят състава на Жозе Моуриньо на върха в подреждането във Висшата Лига, като и двата тима имат по 24 точки.

"Вълците" пропиляха две сравнително добри положения в началото на мача, но в средата на полувремето гостите допуснаха фатална грешка.

Юноша на Ливърпул, Конър Коуди не успя да овладее на гърди дълга топка пред собственото наказателно поле и предостави кълбото на Мохамед Салах, който останал сам срещу Руи Патрисио не сбърка за 1:0.

Домакините удвоиха аванса си чак след почивката в 58-та минута, когато при една контраатака капитанът Джордан Хендерсън намери Жоржиньо Вайналдум и нидерландецът реализира с удар от дъгата на наказателното поле.

Преднината на домакините стана класическа в 67-та минута, когато те изпълниха късо ъглов удар, а при последвалото центрирана на Салах, Матип се разписа с глава от близка дистанция.

Крайното 4:0 стана факт десетина минути по-късно, когато Нелсон Семедо си отбеляза автогол при опита си да изчисти подаване на Трент Алекзандър-Арнолд.

Тази загуба остави Уулвс на 10-то място в подреждането със 17 пункта.

Мачът също така беляза и завръщането на феновете по трибуните на "Анфийлд" за първи път, след като пандемията от COVID-19 прекъсна първенството през месец март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строги мерки за 85% от жителите на Калифорния заради скок на заразени с COVID-19
Строги мерки за 85% от жителите на Калифорния заради скок на заразени с COVID-19
Адриан Андреев с рекордно класиране в ранглистата
Адриан Андреев с рекордно класиране в ранглистата