НОВИНИ

Локомотив София и ЦСКА 1948 не си вкараха гол в петия кръг

Отборите на Локомотив София и ЦСКА 1948 завършиха при равенство 0:0 в двубой от петия кръг на Първа професионална лига.

Локомотив София - ЦСКА 1948
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 18.08.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Локомотив София и ЦСКА 1948 завършиха при равенство 0:0 в двубой от петия кръг на Първа професионална лига. Футболистите на Локомотив София нямат поражение вече в четвърти пореден мач и заемат пето място във временното класиране с 8 точки, докато ЦСКА 1948 записа трето поредно равенство и с 3 точки в актива от трите си изиграни срещи се намира на 11-а позиция.

Домакините от Локомотив бяха близо до победата, след като Симеон Славчев вкара топката в мрежата на противника в 88-ата минута, но голът не бе зачетен заради нарушение след намесата на системата за видеоарбитраж-ВАР.

Двубоят започна без опасности пред двете врати в първия четвърт час и едва в 16-ата минута след ъглов удар в полза на гостите от ЦСКА 1948 Радослав Кирилов засече топката и опита изстрел, който обаче бе блокиран от защитата на Локомотив.

Първата по-изгодна възможност за ЦСКА 1948 дойде в 25-ата минута, когато Марто Бойчев напредна в атака и стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините Александър Любенов се справи. Пет минути по-късно Стив Траоре бе намерен добре от Атанасиос Пицолис и отправи удар, но прати топката над вратата на гостите.

В самия край на първото полувреме футболистите на Локомотив София организираха добра атака. Траоре пробва да намери свободен съотборник, но стражът на ЦСКА 1948 Петър Маринов се намеси навреме. Последва атака за гостите, при която Талис бе изведен в предни позиции и стреля от дистанция, но не успя да се разпише.

Четири минути след подновяването на играта през второто полувреме Селсо Рапосо центрира в наказателното поле на ЦСКА 1948, Маринов не можа да избие по най-добрия начин и топката стигна до Траоре, чийто удар обаче бе блокиран. Впоследствие Бруно Франко и Диого Тейшейра също не успяха да реализират за Локомотив София.

Евгений Сердюк можеше да изведе гостите напред в резултата в 65-ата минута, след като получи отличен пас от Парвиз Умарбаев, но Александър Любенов предотврати опасността. В 74-ата минута Неделко Пишчевич засече центриране на Радослав Кирилов, но без да се стигне до попадение.

Най-интересната ситуация се получи в заключителните моменти на срещата. Симеон Славчев вкара топката във вратата на гостите в 88-ата минута, но попадението за Локомотив София не бе зачетено след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР заради нарушение при единоборството между Атанасиос Пицолис и Марио Топузов преди удара на Славчев.

В следващия, шести кръг на Първа лига на 23 август Локомотив посреща Ботев Враца в столицата, докато два дни по-късно ЦСКА 1948 ще бъде домакин на Славия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо биволи, крави и коне пасат в непосредствена близост до екопътеки в парк "Странджа"?
Защо биволи, крави и коне пасат в непосредствена близост до екопътеки в парк "Странджа"?
Спортни новини 18.08.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 18.08.2024 г., 20:50 ч.