НОВИНИ

Локомотив София и Хебър си поделиха точката в "Надежда"

Много положения, но без победител между двата отбора в столицата

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:43, 27.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
локомотив софия хебър поделиха точката надежда
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Локомотив София и Хебър не успяха да се победят в Първа лига. Двата отбора сътвориха равенство след 0:0 в дебютния мач от десетия кръг.

На стадион „Локомотив“ положения пред двете врати не липсваха, но в крайна сметка столичните „железничари“ и „гробарите“ си поделиха точката. Футболистите на Иван Колев все още не знаят какво е победа в последните си пет мача, докато тези на Веселин Великов също не са усещали вкуса на успеха в три поредни двубоя.

Тимът от София се намира на десетата позиция в подреждането с 10 точки, а отборът от Пазарджик заема незавидната 16-та позиция с 6. На 6 октомври (неделя) Локомотив ще гостува на Спартак Варна. От своя страна Хебър ще приеме Ботев Враца в същия ден.

Домакините първи имаха възможност да ликуват. В 25-та минута Анте Аралица се възползва от грешка в защитата на гостите, оставяйки очи в очи със стража им, но Марисио да Роса спаси. Впоследствие Аралица отново изпробва рефлексите на вратаря на „гробарите“, който отново се отчете със спасяване.

В 38-та минута отборът от Пазарджик. Набил Макни взе предимство след една грешка на Александър Любенов и вкара топката във вратата му. След това обаче попадението бе отменено, тъй като съдията Мартин Великов прегледа ситуацията с ВАР и прецени, че нападателят е извършил нарушение.

След паузата Джани Дос Сантош и Аралица пропуснаха да зарадват домакините с първи гол, а в главно действащо лице се превърна именно Роса. В 79-та минутна Кристиян Андонов се опита да открие за гостите след силен изстрел, но Любенов спаси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова, влиза принудително в психиатрията
Жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова, влиза принудително в психиатрията
В 40 училища ще тестват инструменти за оценка на качеството на образованието
В 40 училища ще тестват инструменти за оценка на качеството на образованието