НОВИНИ

Локомотив София остави Септември с празни ръце

Две поред за столичните "железничари" в Първа лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:52, 12.08.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
локомотив софия остави септември празни ръце
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Локомотив Софиа удължи успешната си серия до две поред в Първа лига. Футболистите на Иван Колев надвиха Септември с 1:0 в мач от четвъртия кръг.

На Националния стадион "Васил Левски" в автор на единственото попадение се превърна Красимир Станоев. Все пак столичните "железничари" можеха да се поздравят с още по-сериозен резултат, нанасяйки трето последователно поражение в елита на играчите, водени от Николай Митов. Гостите останаха с човек по-малко в последните минути на мача, след като Доналдо Аска получи втори жълт картон.

Локомотив се намира на шесто място във временното класиране със 7 точки, а Септември, който има мач по-малко и все още няма успех на старта на сезона, заема незавидната 15-та позиция и без точка. На 18 август (неделя) играчите на Колев ще приеме ЦСКА 1948. От своя страна тези на Митов ще гостуват на Ботев Враца ден по-късно.

Гостите бяха по-настоятелни и още в 11-та минута откриха резултата. Светослав Диков получи топката и след това подаде към Красимир Станоев, който с едно движение преодоля Мартин Христов и отбеляза в левия ъгъл на вратаря на домакините.

Столичните „железничари“ продължиха да търся втори гол до края на първото полувреме. В 26-та минута Диков отново бе в центъра на събитията, но този път ударът му мина покрай вратата. 8 минути по-късно Симеон Славчев също се опита да удвои, но и неговият удар беше неточен и голът аванс на Локомотив се запази.

Столичните „железничари“ бяха по-активни и при подновяването на играта. До края обаче не се стигна до нов гол и това бе всичко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще запомним от теб, Париж ?
Какво ще запомним от теб, Париж ?
Спортни новини 12.08.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 12.08.2024 г., 20:50 ч.