НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Все едно спечелихме златен медал

лоренцо мичели все едно спечелихме златен медал
bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 02.07.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът Лоренцо Мичели беше повече от щастлив от оставането на женския национален отбор на България по волейбол в турнира Лигата на нациите. Нашите спечелиха девет точки, взеха две победи за месец и половина в Япония, Хонконг и Южна Корея.

"Това е огромен резултат за нашия отбор и за българската федерация. Много съм горд. От първия ден, в който започнах работа с тези момичета, виждам как се влагат и как се борят за резултатите си. С всеки турнир изглеждахме все по-добре. Сега в Южна Корея, вече чувствахме характера и нивото си. Българският отбор е съставен от млади състезателки. Но те имат толкова силен характер, с който компенсираха липсата на опит. От нас се искаше да победим Хърватия и Южна Корея - направихме го! Имахме голям шанс да се справим също с Доминиканска република, Германия и днес срещу Сърбия", коментира Мичели пред официалния сайт на БФ Волейбол.

Въпреки че нашите момичета не успяха да победят рано сутринта Сърбия и загубиха с 2:3, прекият им съперник Хърватия отстъпи с 0:3 от Турция и ще играе на Чалъндж турнира във Франция.

Сега старши треньорът Лоренцо Мичели ще насочи изцяло подготовката на отбора за европейското първенство и олимпийската квалификация.

"Безкрайно много се радвам за момичетата, за всички във федерацията, които ни повярваха. Успехът е като златен медал за България! Феновете трябва да се гордеят с Любо Ганев и неговия екип, които правят всичко възможно, страната да има волейбол на най-високо ниво. Проектът ни не е само за момичетата, които сега бяха в Лигата на нациите. Мислим за бъдещето. Няма да спра да си върша работата. Искам да участвам в развитието на българските таланти. А те са на терена. За месец и половина в Азия живяхме далеч от всички. Борихме се срещу всички на терена и успяхме. Затова съм толкова щастлив. Няма много време за празнуване. Сега трябва да планираме подготовката за европейското първенство. Не е моментът да давам прогнози за очаквания Момичетата ще имат две седмици да починат и отново се събираме заедно. Вече видяха какво е да играеш и живееш под напрежение. Много съм щастлив и поздравявам всички българи!" каза още наставникът.

Какво каза президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев - четете ТУК!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки хиляди излязоха на протести в Израел срещу съдебната реформа
Десетки хиляди излязоха на протести в Израел срещу съдебната реформа
Женският национален отбор на България по волейбол запази мястото си в Лигата на нациите
Женският национален отбор на България по волейбол запази мястото си в Лигата на нациите