НОВИНИ

Лоренцо Музети е поредната звезда част от Sofia Open

лоренцо музети карлос алкарас спорят титлата тенис турнира хамбург
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 22.08.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Още една италианска звезда потвърди участие на Sofia Open 2022. Намиращият се в топ 30 в света и в топ 3 в надпреварата за ATP NextGen Финалите в Милано Лоренцо Музети ще играе на седмото издание на тенис турнира от сериите ATP 250 в София от 25 септември до 2 октомври, съобщиха организаторите на турнира.

Лоренцо Музети е бивш №1 в световната ранглиста за юноши, като стана шампион на Откритото първенство на Австралия през 2019 г. Звездата му при мъжете изгря през март 2021 г. с полуфинала на турнира в Акапулко. Три месеца по-късно бе осминафиналист на „Ролан Гарос“ и дори поведе с 2:0 сета на бъдещия шампион Новак Джокович преди да се откаже поради контузия. През миналия месец спечели първата си ATP титла, побеждавайки Карлос Алкарас на финала на турнира от сериите ATP 500 в Хамбург. 20-годишният Музети е актуален №30 в световната ранглиста, което е най-високото класиране в кариерата му. Благодарение на него ще бъде поставен в основната схема на Откритото първенство на САЩ, а това му се случва за първи път в турнир от „Големият шлем“.

Той е в челните позиции на италианската инвазия сред звездите на бъдещето. Седем от топ 16 играчите в надпреварата за ATP NextGen Финалите в Милано са италианци. Топ 3 в тази класация е повече от впечатляващ – №1 е испанската сензация Карлос Алкарас, който вече се изкачи и до №4 в света при мъжете. Втори е италианското чудо Яник Синер, а трети е сънародникът му Лоренцо Музети.

Двукратният шампион на Sofia Open Яник Синер вече потвърди участието си на турнира в София и тази година заедно с финалиста от миналогодишното издание Гаел Монфис и носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия обвини Украйна за убийството на Даря Дугина
Русия обвини Украйна за убийството на Даря Дугина
ГИТ установи 6333 нарушения на трудовото законодатество в рестораньорския бизнес
ГИТ установи 6333 нарушения на трудовото законодатество в рестораньорския бизнес