НОВИНИ

Лошо състояние на пътя край ГКПП "Златарево"

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 02.03.2023 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Главният път към Граничен пункт "Златарево", който свързва България с Република Северна Македония, е опасен и инцидентите са ежедневни. За това сигнализираха жители на осемте подгорски села в района. Въпреки че трасето е ремонтирано преди 2 години, на места асфалтовата настилка е пропаднала.

Липса на мантинели, вече изхабена маркировка и необезопасени мостове. Такава е картината на третокласната пътна мрежа, по която преминават туристи за Северна Македония, Самуиловата крепост и местните хора.

"Основният проблем са мостовите съоръжения, където не са поставени мантинелите, както и недостатъчно добре изградените пешеходни пътеки", каза Стоян Вангелов - жител на село Ябланица.

Основен ремонт на пътя е бил направен през 2020 година. От тогава по трасето са станали 9 инцидента, 2 от които с фатален край.

"Пътят не се поддържа. Участъци от пътя почти не си личи, че са ремонтирани", заяви в "Денят започва" Кирил Стоянов, кмет на село Самуилово. „

В писмена позиция до БНТ от Агенция пътна инфраструктура казаха, че ремонтът на пътната мрежа е направена съгласно всички изисквания и ремонтът е приет от Община Петрич. Поддръжката на самия път обаче е задължение на общината.

Вижте още в прякото включване на Али Мисанков.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Димитрова и Алба-Блаж са на полуфинал за Купата на ЦЕВ
Гергана Димитрова и Алба-Блаж са на полуфинал за Купата на ЦЕВ
Нант и Тулуза се класираха на полуфиналите за Купата на Франция
Нант и Тулуза се класираха на полуфиналите за Купата на Франция