НОВИНИ

Лудогорец детронира Локомотив (Пд) за Купата след драма с продължения (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:30, 16.03.2021
Чете се за: 01:10 мин.
Футбол
лудогорец детронира локомотив купата драма продължения видео

Деветкратните шампиони на България спечелиха по крайно драматичен начин с 2:1, като се нуждаеха от 120 минути, за да надвият носителя на трофея в последните две години.

Големият герой беше Мавис Чибота, който се разписа в 114-та минута, след като Георги Минчев се разписа в 93-та минута, за да прати срещата в продължения.

В Разград двата тима изиграха сравнително скучно първо полувреме, в което домакините владееха повече топката, но нито веднъж не успяха да затруднят сериозно Илко Пиргов.

Противно на логиката обаче, "смърфовете" бяха по-близо до гола в 35-та минута, когато Диниш Алмейда стреля с глава, но топката премина на сантиметри от целта. Само 60 секунди по-късно Георги Минчев също се озова на изгодна позиция, но и неговият опит беше неточен.

Лудогорец все пак откри резултата скоро в 47-та минута, когато Текпетей центрира отляво, а Пиерос Сотириу бе на точното място, за да открие с глава головата си сметка за разградчани.

Локомотив имаха страхотен шанс да възстановят равенството само секунди по-късно, когато Бирсент Карагерен сви чудесно към Конър Руан, чийто изстрел обаче бе отразен от Кристиян Кахлина, за когото днешния двубой бе дебютен с екипа на българския шампион.

В следващия половин час "черно-белите" всячески се опитаха да отбележат, като на няколко пъти Карагерен и Момчил Цветанов бяха развенчавани от Кахлина, който направи всичко по силите си, за да запази крехкия аванс на "орлите".

Дори хърватинът обаче бе принуден да капитулира в 93-та минута, когато Георги Минчев беше забравен от "зелената" отбрана и на празна врата изравни резултата, пращайки мача в продължения.

През първите 15 минути и двата тима пропиляха по един добър шанс, като за домакините пропусна Кешерю, а удар на Кристиан Илич от Локомотив бе спасен от Кристиян Кахлина.

В 114-та минута Лудогорец вкара решителния гол чрез Мавис Чибота, който с доза късмет се промъкна между отбраната на "смърфовете", и с хладнокръвен изстрел в долния ляв ъгъл прати "зелените" към 1/2 финалите за първи път от сезон 2017/18, когато разградчани загубиха в сблъсъка за трофея от Ботев (Пловдив).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко ваксини срещу COVID-19 (ще) има в страната ни?
Колко ваксини срещу COVID-19 (ще) има в страната ни?
Всички в Танзания се питат: Къде е президентът?
Всички в Танзания се питат: Къде е президентът?