НОВИНИ

Лудогорец и ЦСКА ще определят втория финалист за Купата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:50, 14.04.2021
Чете се за: 01:06 мин.
Български футбол
лудогорец цска определят втория финалист купата

Лудогорец и ЦСКА-София излизат днес от 18:30 ч. на стадион "Хювефарм Арена" в Разград, за да определят втория финалист в тазгодишното издание на турнира за Купата на България.

В първата 1/2-финалн среща на "Българска армия" двата тима завършиха наравно 1:1 и оставиха крайния изход от сблъсъка да се реши тази вечер.

Двубоят е от изключителна важност и за двата съперника. Лудогорец е на път да спечели рекордната десета поредна шампионска титла, тъй като е едноличен лидер в класирането с 9 точки преднина пред втория Локомотив (Пловдив) и на 11 пред третия ЦСКА-София. Освен спечелването на шампионата, "орлите" търсят първи триумф в турнира за Купата на страната за пръв път от 2014 г. насам, когато завоюваха последния си златен дубъл.

За столичните "армейци" триумф в турнира за Купата е последният шанс сезонът да бъде увенчан с успех. ЦСКА достигна до тази фаза на надпреварата за четвърта поредна година, като през сезон 2019/20 загуби финла срещу Локомотив (Пловдив). В исторически план "армейците" играят изключително успешно срещу "орлите" в този турнир, като имат три успеха - през 2012, 2017 и 2019 г.

Възпитаниците на Любослав Пенев ще търсят задължителен гол, за да заличит този, който инкасираха в София преди седмица. Очаква се специалистът да направи една родака спрямо първия двубой. Като десен бек ще започне Турицов, а пред него на крилото ще оперира Йомов, който ще замени контузения Синклеър. Централни защитници ще са Кох и Матей, а на левият краен бранител ще е Мазику. В атака зад Кайседо ще е Тиаго, който вкара гола в сторицата.

Владас Дамбраускас размишлява върху защитата. Антон Недялков вече е готов за игра след контузията си и игра срещу Монтана през уикенда. Очаква се той да е титуляр срещу бившия си отбор днес. По този начин Сисиньо ще седне на пейката или ще смени мястото си на десния бек, където обичайно играе Икоко. В центъра на защитния вал ще са Вердон и Са. Капитанът Светослав Дяков се завръща в групата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ се изтеглят от Афганистан, очаква се Байдън да избере датата 11 септември
САЩ се изтеглят от Афганистан, очаква се Байдън да избере датата 11 септември
Каракачанов: Основните задачи на следващия военен министър са бюджетът на армията и нейната модернизация
Каракачанов: Основните задачи на следващия военен министър са бюджетът на армията и нейната модернизация