НОВИНИ

Лудогорец мечтаe за още една луда европейска вечер

лудогорец мечтаe една луда европейска вечер
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 03.08.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец продължава похода си към групите на Шампионската лига и тази вечер.

Българският шампион гостува на Олимпиакос от 22:00 ч. българско време на стадион "Йоргос Караискаки" в Пирея, в първия си двубой от третия квалификационен кръг на най-престижния европейски клубен турнир.

"Орлите" са наясно с трудността на гръцкото си препятствие, но мечтаят за поредна луда европейска вечер, с която да зарадват футболна България.

Представянето на Лудогорец до момента в турнира е стабилно. Възпитаниците на Валдас Дамбраускас отстраниха Шахтьор (Солигорск) в първия кръг на пресяеките след две победи с по 1:0, а след това елиминираха Мура след нулево равенство в Словения и победа с 3:1 в реванша в Разград.

Сега на пътя на българския шампион застава съперник от много висок калибър. Олимпиакос е абсолютен хегемон в страната си с рекордните 46 шампионски титли и традиционен участник в групите на Шампионската лига.

"Червено-белите" остраниха азербайджанския първенец Нефтчи (Баку) с две скормни победи от 1:0 във втория предварителен кръг на ШЛ, като това са и единствените официални мачове за състава на Педро Мартинш от началото на новия сезон.

От своя страна, Лудогорец вече има зад гърба си 7 официални срещи, в които записа 6 победи, 2 над основните си конкуренти ЦСКА и Локомотив (Пловдив) и едно единствено равенство срещу Мура като гост. Това може да се окаже голямо предимство за "орлите", които за разлика от тазвечерния си съперник за в победен и игрови ритъм.

Треньорът на домакините Педро Мартинш вероятно ще заложи в този мач на Вацлик на вратата и пред него в защита триото Семедо, Папастатопулос и Ба. Мвила и Камара ще са двойката опорни халфове, а Лала и Реабчок ще действат като халф-бекове. Валбуена ще бъде в ролята на плеймейкър, а в атака ще действат Хасан и Ел Араби.

Валдас Дамбраускас пък се очаква да пусне на терена Кахлина под рамката и в защита Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Сантана и Гонсалвеш ще си партнират като опорни халфове, а Каули ще е пред тях като плеймейкър. Десподов и Текпетей ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Сотириу.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затихна пожарът, който заплашваше Гигинския манастир
Затихна пожарът, който заплашваше Гигинския манастир
Карстен Вархолм спечели злато с невероятен световен рекорд
Карстен Вархолм спечели злато с невероятен световен рекорд