НОВИНИ

Лудогорец не загуби в Дания, но даде две жертви

лудогорец загуби дания даде две жертви
bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 16.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец стигна до равенство 1:1 при гостуването си на Мидтиланд в първия си мач от група "F" на Лига Европа.

Срещата в датския град Херлинг започна кошмарно за българския шампион, който получи ранен гол още в третата минута. Евандер от отбора на домакините центрира в наказателното поле на "орлите", където Густав Исаксен изпревари Антон Недялков и с глава изстреля топката в долния ляв ъгъл на Кахлина.

Лудогорец изравни резултата в 32-ата минута, когато създаде и първата си голова опасност пред вратата на Мидтиланд. Бърнард Текпетей стреля силно по земя от границата на наказателното поле, топката се отби в защитник на датчаните и попадна в краката на Кирил Десподов. Нападателят на "орлите" пое топката и я мушна между краката на вратаря Олафсон за 1:1.

В началото на втората част капитанът на "орлите" Антон Недялков получи контузия на десния крак и бе принудително заменен в 54-ата минута от Шакийл Пинас. Само 4 минути по-късно и голмайсторът на Лудогорец Кирил Десподов се контузи и напусна играта за сметка на Мавис Чибота.

Все пак българският шампион успя да запази равенството до края на двубоя и спечели първата си точка в тазгодишното издание на груповата фаза на Лига Европа.

В другия мач от група "F" Цървена звезда победи Брага с 2:1 у дома.

В следващия кръг на надпреварата "орлите" приемат сръбския първенец на 30 септември в Разград.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови ограничения в четири области на Гърция
Нови ограничения в четири области на Гърция
Отпускат още 18 млн. лв към бюджета за култура
Отпускат още 18 млн. лв към бюджета за култура