НОВИНИ

Лудогорец обезличи ЦСКА и отново дръпна с 6 точки

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:08, 27.02.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
лудогорец обезличи цска отново дръпна точки

"Разградчани" спечелиха с минималното 1:0 на своя "Хювефарма Арена", но категорично бяха по-добрият тим на терена и само отличните изяви на Густаво Бусато и някои защитници на "армейците" предотвратиха по-изразителна победя за 9-кратните шампиони на България.

Единственият гол в срещата дойде още в 4-та минута, когато Бусато първоначално изби изстрел на Кирил Десподов, но при добавката Бърнард Текпетей реализира за 1:0.

Натискът на "зелените" продължи и след това, като в 18-та минута Десподов преодоля стража на ЦСКА, но Юрген Матей подложи решително крак и не позволи на топката да влезе за втори път във вратата на неговия тим.

Четвърт час по-късно отново бившия играч на "червените" беше замесен, отправяйки опасен изстрел с глава от близка дистанция, който обаче премина над целта.

След почивката положенията чистите положения липсваха, като всичко до което стигнаха гостите бяха два удара с глава на Кайседо, които обаче бяха крайно неточни. В край на сметка за всичките 90 минути "армейците" така и не отправиха точен изстрел към вратата на Пламен Илиев.

В самия край на срещата "зелените" можеха да стигнат до втори гол при една контраатака, но ударът на Кешерю бе избит от новото попълнение на ЦСКА, защитникът Мено Кох, който записа своя официален дебют.

Този пропуск не се оказа фатален и така Лудогорец възстанови преднината си от 6 точки пред "червените", които са с точка повече от 3-ия в подреждането Локомотив (Пловдив).

След края на срещата Амос Юга и Кирил Десподов се спречкаха, което доведе до жълт картон за френския футболист, което означава, че той ще пропусне мача срещу Черно море от 1/8 финалите за Купата на България, който ще се изиграе на 2 март на стадион "Българска Армия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пресъхнаха каналите във Венеция
Пресъхнаха каналите във Венеция
Доналд Тръмп от злато - по шорти и джапанки
Доналд Тръмп от злато - по шорти и джапанки