НОВИНИ

Лудогорец отново отговори на Черно море: Важно е да се харесаме на кибиците като плюем по Лудогорец

пфк лудогорец отрече информациите служител клуба сред задържаните кораба верила
Снимка: ПФК Верила
bnt avatar logo
от БНТ
22:24, 20.02.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Поредицата от разменени декларации между ръководствата на Лудогорец и Черно море продължи с пълна сила и във вторник вечер, когато от разградския клуб отговори за втори път на изявление на "моряците".

Припомняме ви, че още снощи варненския клуб обяви, че ще пусне жалба срещу съдийството на Волен Чинков по време на мача между двата тима вчера на "Хювефарма Арена". Осовните претенции на "зелено-белите" бяха, че в тяхна полза не е била отсъдена дузпа и не е бил даде червен картон за вратаря на "орлите" в началото на второто полувреме, когато стражът Серджио Падт влезе в единоборство с румънеца Андреяс Калкан.

Разградчани побързаха да отговорят, упреквайки Черно море, че нито един техен представител не е присъствал на организиран онлайн семинар, по време на който е било "разяснено детайлно" как арбитрите тълкуват ситуациите с дузпите и червените картони и освен това категоризираха позицията на "моряците" като "нелепа".

Малко по-късно "зелено-белите" пък пуснаха видео с епизод от двубой между Тотнъм и Челси от английската Висша лига, който според тях напомня на инцидента между Падт и Калкан, но с по-различна съдийска трактовка. В допълнение те директно обвиниха 12-кратните шампиони на България, че са "много активни при определянето на съдийските бригади и ВАР реферите за срещите от първенството"

Ръководството на "орлите" на свой ред определи тази декларация като "некомпетентна", която според разградчани е "или от незнание, или е умишлен опит да се манипулира общественото мнение"

Позицията на ПФК Лудогорец:

"Днес призовахме съдийската комисия да повтори онлайн семинара за дузпите и червените картони. И явно сме били прави. Последва ново некомпетентна декларация, която е или от незнание, или е умишлен опит да се манипулира общественото мнение. Важно е да се харесаме на кибиците като плюем по Лудогорец. Нищо че има огромна разлика в примерите от мача Лудогорец - Черно море и Тотнъм - Челси. Колкото е огромна разликата между фрегата и платноходка. Надяваме се, че Черно море са по-наясно с морската терминология, защото от познанията им по правилата на играта не сме във възторг.

Оставаме с уважение и очакване за следващия клип. Дано е по-коректен примерът"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йоана Константинова потегли успешно на турнир от категория J300 в Парагвай
Йоана Константинова потегли успешно на турнир от категория J300 в Парагвай
Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа (СНИМКИ)
Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа (СНИМКИ)