НОВИНИ

Лудогорец отново триумфира с Купата на България след 9-годишно чакане

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:59, 24.05.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
лудогорец отново триумфира купата българия годишно чакане
Слушай новината

Отборът на Лудогорец триумфира за трети път в своята история с трофея от Купата на България, след като надигра с 3:1 във финала състава на ЦСКА 1948.

За разградчани това е първи успех в тази надпревара след пауза от 9 години и втори под ръководството на Ивайло Петев, който донесе историческата първа Купа във витрината на "орлите" през сезон 2011/12.

Мачът на Националния стадион "Васил Левски" започна много силно за Лудогорец, който започна да натиска още в самото начало и закономерно стигна до аванс още в 8-ата минута, когато Кирил Десподов центрира отдясно, а след като Даниел Наумов не успя да избие топката по най-добрия начин тя стигна до Кайо Видал, който я прати в опразнената врата за 1:0.

По-добрата игра на разградчани продължи и в следващите минути, като тимът на ЦСКА 1948 показа признаци на събуждане едва към средата на първата част.

Точно преди почивката обаче момчетата на Тодор Янчев трябваше да понесат втори тежък удар, когато Кирил Десподов бе изведен зад отбраната на "червените" и асистира на Кайо Видал, който с втория си гол за вечерта удвои аванса на своя тим. Символичните домакини от София имаха сериозни претенции към тази ситуация, тъй като счетоха, че са спрели да играят, за да бъде оказана помощ на футболист на "орлите".

Второто полувреме на финала започна вихрено, като в 47-ата минута ефектно изпълнение на Алекс Колев от състава на ЦСКА 1948 предизвика трудно спасяване на Симон Слуга, а секунди по-късно Спас Делев реализира трети гол за Лудогорец, но впоследствие попадението бе отменено заради засада.

Постепенно "армейците" заиграха по-силно и малко преди да изтече първият час игра лидерът на тима Ивайло Чочев се възползва от асистенция на Георги Русев, за да намали пасива на своя тим.

В 67-ата минута ЦСКА 1948 стигна и до втори гол, но за огромно съжаление на столичани попадението на Елитон бе отменено заради много тънка засада.

Въпреки добрата игра на "червените" в този епизод от срещата десетина минути преди края на редовното време Матиас Тисера отново бе точен за Лудогорец и макар в първия момент голът да не бе признат ситуацията бе преразгледана с ВАР и в крайна сметка главният съдия Драгомир Драганов посочи центъра, с което фиксира и крайното 3:1 в полза на разградчани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От "Топлофикация София" отговориха на омбудсмана за високите сметки за парно през април
От "Топлофикация София" отговориха на омбудсмана за високите сметки за парно през април
Андреа Пирло отново остана без отбор
Андреа Пирло отново остана без отбор