НОВИНИ

Лудогорец отстъпи на Брага в Португалия

лудогорец отстъпи брага португалия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:41, 04.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Лига Европа
Слушай новината

Отборът на Лудогорец записа трета поредна загуба в група "F" на Лига Европа. Тимът на Станислав Генчев отстъпи с 2:4 гостуването си на португалския Брага.

Първото попадение в срещата бе на сметката на Брага. В 25-ата минута Али Мусрати изведе домакините напред в резултата с топовен изстрел отдалеч, като стражът на Лудогорец Кристиан Кахлина се намеси неубедително и топката влетя в мрежата.

Осем минути по-късно българският шампион изравни. Доминик Янков изведе Пиерос Сотириу зад отбраната на домакините и с хубав прехвърлящ удар се разписа във вратата на Матеус за 1:1.

Брага отново поведе в 37-ата минута, когато Рикардо Орта проби отбраната в зелено и центрира по земя към Юри Медейрош, който разстреля Кахлина за 2:1.

Три минути след това "архиепископите" отбелязаха и трети гол срещу Лудогорец. Галено бе изведен в пеналтерията на "орлите", овладя топката с гърди и с шут намери целта.

В 73-ата минута Жордан Икоко се опита да върне топката към Кахлина, но вместо това изведе на стрелкова позиция Марио Гонсалеш, който не сбърка за 4:1.

Игор Пластун се разписа с глава за 4:2 в 79-ата минута след центриране на Кирил Десподов от ъглов удар.

Загубата окончателно изпари шансовете на Лудогорец да се класира за елиминационната фаза на Лига Европа, тъй като "орлите" са на последното място в своята група с актив от 1 точка. Лидер е отборът на Брага с 9 пункта от 4 мача, следван от сръбския шампион Цървена звезда със 7 точчки, а датския първенец Мидтиланд е трети с 5 точки.

Първите два отбора в групите се класират за елиминационната фаза на турнира, докато третият в класирането продължава своя поход в Лигата на конференциите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм с успех в първия мач на Конте
Тотнъм с успех в първия мач на Конте
Любопитно: Елен тича по главни улици в Етрополе
Любопитно: Елен тича по главни улици в Етрополе