НОВИНИ

Лудогорец победи Левски и вдигна титлата на сбогуване с Марселиньо

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
21:52, 08.07.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Футбол
лудогорец победи левски вдигна титлата сбогуване марселиньо

Лудогорец ознаменува спечелването на деветата поредна титла на България с категоричен домакински успех с 3:0 над Левски.

Разградчани, които в днешния ден бяха наградени по случай деветата си поредна титла, не оставиха никакви шансове на сините и зарадваха с играта си привържениците на футбола в Северна България, както и собствениците Кирил и Георги Домусчиеви, които бяха на трибуните на "Хювефарма Арена". На стадиона също присъства и собственикът на Левски Наско Сираков, който обаче напусна спортното съоръжение преждевременно.

Загубата намали драстично шансовете на столичани за място в Лига Европа кръг преди края на сезона в Първа Лига. Те остават на втора позиция с 53 точки, но конкурентите им Славия (52), ЦСКА-София (53) и Локомотив Пловдив (50) играят по-късно днес и утре. Лидерът Лудогорец е далеч напред със 73 точки.

Преди началото на мача имаше кратка церемония, в която ръководството на Лудогорец отдаде дължимото на плеймейкъра Марселиньо, който напуска клуба след девет години, 347 мача и 98 гола във всички турнири. В негова чест от Лудогорец обявиха, че вадят от употреба фланелката с номер 84, с която той играеше. Самият Марселиньо не взе участие в днешния мач, а по всяка вероятност няма да играе и в последния кръг срещу Славия през уикенда.

Срещата на стадион "Хювефарма Арена" в Разград не започна в особено високо темпо като домакините имаха по-голям контрол над топката и се задоволяваха с това да я разиграват предимно в центъра на терена.

В 24-тата минута Вандерсон проби по лявото крило и след двойно подаване с Каули Оливейра, българският национал бе повален в наказателното поле от Мартин Райнов и съдията Николай Йорданов отсъде дузпа. Козмин Моци бе точен от бялата точка, давайки аванс на домакините.

Левски опита да отвърне на удара като в 31-ата минута Найджъл Робърта се откъсна от отбраната на зелените, но голмайсторът Моци се отчете с решителна намеса. Малко по-късно пред деян Лозев се откри най-добрия шанс за "сините". Крилото на сините се оказа на чиста позиция в пеналтерията, но ударът му бе спасен от Ренан. При ситуацията бе маркирана засада на Лозев, макар при повторенията да стане ясно, че такава в действителност нямаше.

След почивката Паулиньо отправи изстрел от воле, който обаче попадна право в ръцете на Ренан.

Последният половин час Лудогорец пое изцяло контрола над събитията на терена, след като футболистите на Левски видимо спряха да оказват съпровителна сила. Първо в 65-ата минута Мавис Чибота покачи за 2:0, а десетина по-късно резервата Дан Битон оформи класическия резултат

В края на двубоя възника напрежение между Стефан Баджи и Иван Горанов, което едва не прерастна в сбиване. Съдията Николай Йорданов оваладя ситуацията, като показа и на двамата футболисти жълт картон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оцеляване на социалните предприятия във време на криза
Оцеляване на социалните предприятия във време на криза
COVID-кризата намали консумацията на вино и бира у нас
COVID-кризата намали консумацията на вино и бира у нас