НОВИНИ

Лудогорец постигна обрат над Ботев Враца с гол в последните секунди

лудогорец потрепери края тръгна точки варна
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 07.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец победи Ботев Враца с 2:1 в мач от 22-ия кръг на родния футболен елит. Мирослав Маринов откри резултата, но шампионите стигнаха до успеха след гол на Алекс Сантана и попадение на Пиерос Сотириу в заключителните секунди.

Срещата трябваше да се състои вчера, но поради тежките атмосферни условия сблъсъкът се проведе днес на стадион "Христо Ботев". Наставникът на домакините Даниел Моралес пропусна срещата заради здравословни проблеми.

Врачани наложиха домакински натиск и поведоха след само 147 секунди игра. Капитанът на клуба Мирослав Маринов засече центриране на Мартин Николов, за да даде аванс на тима си.

Гостите възобновиха равенството в 16-ата минута. При разбъркване след корнер Алекс Сантана бе най-съобразителен и изпрати топката в противниковата врата от непосредствена близост.

След почивката Каули Оливейра, Кирил Десподов, Антон Недялков и Пиерос Сотириу обстрелваха вратата на Красимир Костов, но вратарят на домакините се отчиташе с отлични спасявания.

С последния удар по топката възпитаниците на Антре Шимунджа стигнаха до победата. Пиерос Сотириу овладя на гърди висока топка и стреля силно в близкия ъгъл на вратаря, за да донесе успеха на тима си. Това бе неговият гол №15 през сезона.

Лудогорец остава на върха в подреждането с актив от 54 точки. Ботев Враца е 120-и в подреждането с 19 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьорът Алек Алексиев, помогнал на жени и деца да напуснат Украйна: Не мога да стоя безучастно
Актьорът Алек Алексиев, помогнал на жени и деца да напуснат Украйна: Не мога да стоя безучастно
Злоупотреба с помощи за украински бежанци
Злоупотреба с помощи за украински бежанци