НОВИНИ

Лудогорец представи тримата нови бразилци

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 08.09.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
лудогорец представи тримата бразилци
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Отборът на Лудогорец официално представи тримата бразилски футболисти Нонато, Педро Енрике и Педро Нареси, които бяха привлечени през миналата седмица.

И тримата позираха с екипа на разградчани редом до спортния директор Георги Караманджуков, който разкри, че голяма роля за привличането на двама от тях е изиграл бившият наставник на "орлите" Пауло Аутуори.

Караманджуков увери още, че новите футболисти се намират в добър игрови ритъм, като разкри още и защо през последните години в Лудогорец не бяха привлечени толкова много играчи от Бразилия.

"Знаете, че за Лудогорец винаги бразилците са били основна част. Имаше един период, в който чисто финансово беше невъзможно да привлечем футболисти от Южна Америка. За радост, успяхме последните няколко години. Постигнахме изгодни финансови условия, които отговарят на възможностите им", сподели спортният директор на "орлите".

От тримата нови в отбора единствено Нонато ще бъде на разположение на наставника Анте Шимунджа за двубоя срещу Рома тази вечер, тъй като разполага с италиански паспорт, докато другите двама все още очакват разрешение за работа и пребиване на територията на България.

Нонато, който пристигна в Разград от рима на Флуминензе, описа като "ударно начало" шанса кариерата му в Лудогорец да стартира с мач срещу Рома.

"Искам да кажа, че съм много щастлив да съм тук. Ударно начало е да започна срещу Рома, но аз съм тук да помогна на отбора и да постигнем целите. Играл съм срещу някои от момчетата (които са били част от Лудогорец в миналото). Разговарях с Пауло Аутуори", сподели Нонато, който играе като полузащитник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ е освободен от длъжност
Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ е освободен от длъжност
БНТ-Варна празнува 50-годишен юбилей
БНТ-Варна празнува 50-годишен юбилей