НОВИНИ

Лудогорец продаде Алекс Сантана на гранд от Бразилия

лудогорец продаде алекс сантана гранд бразилия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 29.07.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец осъществи силен изходящ трансфер. 11-крантите шампиони на България продадоха Алекс Сантана на бразилския гранд Атлетико Паранензе.

Дефанзивният халф вече е в родината си и се включи в тренировките на новия си тим, който е воден от големия местен специалист Луиш Фелипе Сколари, и участва в най-силния турнир на Южна Америка Копа Либертадорес.

Дни преди трансферът на Сантана да бъде финализиран, Атлетико Паранензе привлече един от най-иментитите бразилски халфове – Фернандиньо, който за последно игра в Манчестър Сити.

Алекс Сантана дойде в Лудогорец през лятото на 2020 г. от друг именит бразилски тим – Ботафого. За 2 години опитният халф изигра редица силни мачове и имаше сериозен принос за последните две титли на „орлите“, както и за влизането в групите на Лига Европа.

Трансферът на Сантана в Атлетико Паранензе бе реализиран и заради необходимостта на играча да бъде по-близо до семейството си в Бразилия.

Сделката бе договорена още в началото на лятната подготовка през юни, но Алекс Сантана изяви желание да остане в Лудогорец и да играе в мачовете от първите два предварителни кръгове на Шампионската лига, за да помогне максимално на отбора.

„Приятели, тръгвам си, но сърцето ми остава в Лудогорец. Ще подкрепям тима и съм сигурен, че той ще играе в Шампионската лига“, заяви Алекс Сантана.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интерконекторът с Гърция скара управляващи и опозиция
Интерконекторът с Гърция скара управляващи и опозиция
Митрофанова: Надявам се следващото българско правителство да е по-прагматично
Митрофанова: Надявам се следващото българско правителство да е по-прагматично