НОВИНИ

Лудогорец с класика срешу ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:53, 08.11.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Футбол
лудогорец класика срешу цска 1948

Лудогорец дръпна на върха в efbet Лига, след като надигра състава на ЦСКА 1948 с 3:0 като гост в мач от 12-ия кръг на Първа Лига.

Срещата обаче ще остане в историята с нещо друго – Клаудиу Кешеру отбеляза 2 пъти и вече има точно 100 гола в родния елит.

Още във 2-та минута Текпетей намери добре Доминик Янков, който от точката на дузпата прати кълбото над вратата.

Малко след това пък Антон Недялков проба с далечен изстрел да изненада Даниел Наумов, но без успех.

В 14-та минута вратарят на ЦСКА 1948 блесна с уникално спасяване, отразявайки истински снаряд, отправен от Каули Оливейра.

Пет минути по-късно и „червените“ погледнаха в предни позиции, като голмайсторът Мартин Камбуров стреля почти от тъчлинията, топката описа странна траектория и кацна на напречната греда.

В 32-та минута Антон Недялков направи страхотен пробив отляво и центрира по земя към Клаудиу Кешеру, който като по чудо не откри резултата.

В 45-та минута логичното се случи и „орлите“ поведоха. Голът обаче падна след огромна грешка на Васил Шопов, който върна топката много слабо към Даниел Наумов. Опитният Кешерю издебна момента, пое кълбото, преодоля вратаря и без проблеми откри резултата със своя гол номер 99 за разградчани в елита.

В 65-та минута Лудогорец удвои аванса си чрез Мавис Чибота, който получи извеждащ пас от Кешеру и остнал сам срещу Наумов, без проблеми го преодоля за 2:0.

В 73-та минута домакините имаха златен шанс да се върнат в мача. Лазар Марин центрира добре към Галин Иванов, топката обаче рикошира в Моци, но все пак се озова в напълно непокрития Иванов, който не уцели вратата.

Само пет минути по-късно бе сложена точка на спора, когато Алекс Сантана намери Клаудиу Кешеру и с десния крак румънецът направи 3:0, реализирайки своя гол номер 100 за Лудогорец в елита.

С успеха си „орлите“ събраха 26 точки, с 3 повече от втория Локо (Пд). ЦСКА 1948 пък се намира na на 4-та позиция на изоставане от седем точки след лидера, но и мач повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След изборите в САЩ: Байдън призова за единство, Тръмп не признава поражение
След изборите в САЩ: Байдън призова за единство, Тръмп не признава поражение
Етър и Арда със скучно реми във Велико Търново
Етър и Арда със скучно реми във Велико Търново