НОВИНИ

Лудогорец с лекота разби Арда в Разград

лудогорец лекота разби арда разград
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 02.12.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец победи като домакин Арда (Кърджали) с 4:1 в двубой от 17-ия кръг на футболното ни първенство.

Шампионите откриха първи резултата на стадиона в Разград още в 7-ата минута, когато Мавис Чибота изведе Жордан Икоко в наказателното поле на гостите. Десният краен бранител на "орлите" стреля от движение към вратата, а Иван Караджов се намеси неубедително и допусна топката да влети в мрежата зад него за 1:0.

В 29-ата минута на срещата Лудогорец удвои преднината си. Чибота изведе Икоко отдясно на наказателното поле на Арда, голмайсторът центрира към Пиерос Сотириу, който с глава реализира за 2:0.

Арда намали изоставането си в 36-ата минута чрез Спас Делев, който елегантно се освободи от опеката на Мавис Чубота пред пеналтерията на домакините и с удар с левия крак направи безпомощен Серджио Пат.

Момчетата на Станислав Генчев възстановиха преднината си от два гола в 41-ата минута. Кирил Десподов подаде към Сотириу, който напредна в наказателното поле на кърджалийци и стреля под плонжа на Караджов, за да направи резултата 3:1 в полза на Лудогорец.

След точно час игра и Десподов се разписа. Националът бе съборен близо до аутлинията отляво на пеналтерията на Арда и въпреки малкия ъгъл за обстрел изненада Караджов с брилянтното си изпълнение.

Успехът позволи на шампионите да дръпнат с 10 точки преднина пред втория ЦСКА преди домакинството на "червените" на Локомотив (София). Арда е осми в таблицата с 18 пункта актив, на 3 точки от зоната на изпадащите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване: Хората с алергии и астма по-рядко се заразяват с COVID-19
Проучване: Хората с алергии и астма по-рядко се заразяват с COVID-19
Официално: Пирин се раздели с треньора, катастрофирал в нетрезво състояние
Официално: Пирин се раздели с треньора, катастрофирал в нетрезво състояние