НОВИНИ

Лудогорец се добра до ценен успех срещу Карабах

Шампионът на България спечели гостуването си с 2:1.

Лудогорец Кайо Видал Рик Джонатан
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:07, 06.08.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец постигна ценен успех с 2:1 като гост на Карабах в първи мач от третия квалификационен кръг в Шампионската лига.

През първото полувреме Марко Янкович подаде за Бахлул Мустафазаде с дълго подаване зад гърба на Диниш Алмейда, след което бранителят на Карабах с глава порази целта. Попадението на домакините беше отменено заради засада на Мустафазаде.

В 54-ата минута Франсиско Гомес центрира за Кайо Видал, а той стреля в гредата след намеса на Бунтич, а Текпетей би неточно отблизо при добавката.

Две минути след това Гомес центрира на втора греда, където Диниш Алмейда беше оставен непокрит. Централният защитник на Лудогорец стреля силно с глава и прати топката в мрежата, като не остави никакви шансове за намеса на Фабиан Бунтич.

След бързо изпълнение на странично хвърляне в полза на Карабах четири минути след това Ясин Бензиа се извиси над всички и би с глава, а Бонман отрази. Последва добавка от страна на Жуниньо и той успя да възстанови равенството в двубоя.

В 87-ата минута Лудогорец достигна до ценния успех. Гомес центрира и Кайо Видал с глава реализира решителния гол в двубоя.

В 89-ата минута Видал влезе грубо в краката на Кевин Медина и получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки Лудогорец в намален състав.

Разградчани устояха на финалния натиск на азербайджанците, печелейки важен аванс преди втория мач, който ще се проведе в Разград от 21:00 часа на 13 август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Медицински надзор" ще извърши проверка след пожара в психиатричната клиника във Варна
"Медицински надзор" ще извърши проверка след пожара в психиатричната клиника във Варна
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър