НОВИНИ

Лудогорец се откъсна на върха в Първа лига след успех срещу Берое

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 31.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
лудогорец откъсна върха първа лига успех берое
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на Берое и по този начин увеличи преднината си на върха в efbet Лига.

След този 13-и кръг "зелените" са начело с 30 точки, макар да имат само 11 изиграни двубоя. Разградчани вече имат аванс от 7 пункта пред втория ЦСКА, но "червените" имат и мач по-малко. От друга страна пък Берое остава на 6-а позиция със 17 точки.

На своя "Хювефарма Арена" в Разград Лудогорец беше далеч от най-доброто си представяне, но все пак направи достатъчно, за да стигне до трите точки.

"Орлите" откриха резултата в 33-ата минута, след като се възползваха от грешка при изнасянето на вратаря на Берое Генади Ганев, а Мавис Чибота реализира втория си гол през кампанията.

През второто полувреме старозагорци потърсиха изравнителното попадение, като бяха най-близо до него в 83-ата минута, когато изстрел с глава на Кукула бе отразен от Кристиан Кахлина.

Десетина минути по-рано гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Пиерос Сотириу, но до отсъждането на 11-метров наказателен удар не се стигна, въпреки че ВАР прегледа ситуацията.

Бърнард Текпетей пък сложи окончателно точка на спора в добавеното време на срещата, когато се разписа при контраатака на разградчани, подпечатвайки петия им пореден успех в първенството.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-председателят на ЦИК: Ръчното броене обезсмисля машинното гласуване
Зам.-председателят на ЦИК: Ръчното броене обезсмисля машинното гласуване
Наполи с минимален успех над новак
Наполи с минимален успех над новак