НОВИНИ

Лудогорец ще се опита да настигне Левски с победа срещу Славия

Двубоят е в столичния квартал "Овча купел".

лудогорец вкара славия два гола почивката тръгна три точки стадион александър шаламанов
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:17, 18.09.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Славия посреща Лудогорец в отложена среща от втория кръг на Първа лига. Мачът е от 17:30 часа на стадиона в столичния квартал "Овча купел".

Воденият от Златомир Загорич тим играе на приливи и отливи през новата кампания, но това едва ли е изненада. Сезонът започна зле за тях със само една спечелена точка при гостуванията на приемливи съперници като Крумовград и Хебър. Впоследствие славистите показаха и привлекателното си лице. Те спечелиха срещу хита този сезон Спартак Варна и закъсалия ЦСКА и показаха, че могат да тръгнат нагоре. В крайна сметка това не само, че не се случи, но в последвалите три срещи "белите" откровено се провалиха. Те изгубиха от ЦСКА 1948 в Бистрица, а после с огромен късмет измъкнаха равенство срещу Арда. За капак дойде и сензационната загуба от опашкаря Септември, който до сблъсъка със Славия бе записал само поражения, и сега ще е любопитно да се види дали футболистите на Загорич ще покажат реакция срещу шампиона.

До момента "белите" имат 2 победи, 2 равни и 3 загуби, с голова разлика 8:9, и спечелените 8 точки им отреждат 11-о място в класирането.

Под ръководството на Захари Сираков Лудогорец постига желаните резултати. Специалистът сграбчи шанса си и до този момент всичко му се получава – прави успешни ротации в състава, избира печеливши тактики и взема правилни решения в хода на срещите. Под негово ръководство в четири мача по нашите терени шампионът записа три победи, едната от които над лидера, и едно нулево равенство срещу втория от миналия сезон, без да допусне гол във въпросните мачове. Прави впечатление също, че Сираков не се съобразява с имена и минали заслуги, и желанието му е Лудогорец да играе по един и същи начин, без значение кои са играчите на терена.

Освен всичко друго Лудогорец разполага и с най-добрата защита, която е допуснала само един гол в 6 мача, а възходът, в който се намира отборът, би му позволил да застигне лидера, ако надделее и срещу Славия. При това разградчани ще имат и един мач по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Новаков: Захариева не получи трохи, а ресор с много финансиране
Андрей Новаков: Захариева не получи трохи, а ресор с много финансиране