НОВИНИ

Лудогорец срещу Сервет в първа битка от елиминациите в Лигата на конференциите

лудогорец справи чешкия сигма оломуц върна успехите контролите
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:07, 15.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на България Лудогорец излиза в първи мач от елиминационната фаза в Лигата на конференциите срещу Сервет Женева. Мачът започва в 22:00 часа в Женева, а стадионът се очаква да бъде пълен.

Снощи футболистите на Георги Дерменджиев направиха официалната си тренировка на швейцарска земя. Все още не е ясно доколко Бернард Текпетей ще бъде на разположение, след като получи травма по време на мача за Суперкупата срещу ЦСКА 1948. Той обаче е с отбора и тренира.

Очакванията са, че на терена ще се появи Клод Гонзалвеш, който пропусна голяма част от подготовката заради травма, а в мача за Суперкупата не игра, тъй като бе наказан. Любопитен момент е кого евентуално ще замени Гонзалвеш в титулярните 11. В голяма част от мачовете на Лудогорец тази зима Георги Дерменджиев залагаше на Педро Нареси, Якуб Пьотровски и Тодор Неделев в халфовата линия на отбора.

Аут от състава са контузените Антон Недялков, Марсел Хайстер и Иван Йорданов.

„Очакват ни два трудни мача, но в крайна сметка ние сме фокусирани. Сервет са по-добре подготвени от нас, защото имат изиграни пет мача за първенство и това им дава някакво предимство, но това не ме притеснява, мен ме интересува единствено как ще играе нашият отбор“, каза на пресконференцията в сряда Дерменджиев.

„Лудогорец е отбор, който е свикнал да печели шампионата. Ние трябва да внимаване. От нас зависи да направим живота на Лудогорец труден. Разчитам на всички играчи да свършивм това. Имаме качество“, заяви треньорът на домакините Рене Вайлер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ обяви размера на инфлацията за януари
НСИ обяви размера на инфлацията за януари
Премиерът на Австралия Антъни Албанезе се сгоди навръх Свети Валентин
Премиерът на Австралия Антъни Албанезе се сгоди навръх Свети Валентин