НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Сервет са много добре окомплектовани, качеството и на двата отбора е еднакво

георги дерменджиев сервет добре окомплектовани качеството двата отбора еднакво
bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 14.02.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори на традиционната пресконференция преди утрешното гостуване на разградчани в Швейцария на местния Сервет в първи двубой между двата тима от плейофния кръг на Лигата на конференциите.

Мачът на "Стад дьо Женева" в четвъртък вечер (15 февруари) е с начален час 22:00 българско време, а малко повече от ден преди първия съдийски сигнал Дерменджиев беше категоричен, че се интересува единствено от поведението на своя отбор на терена.

"Сервет е много добре окомплектован отбор. Играят от дълго време заедно и ни очаква труден мач. Искам да се справим, фокусирани сме. Сервет са подготвени игрово по-добре от нас, защото вече имат пет мача за първенство. Това им дава някакво предимство, но не е притеснение. Интересува ме единствено ние как ще играем", коментира българският специалист.

"Мачовете от вътрешното първенство се различават много от международните мачове. Очаквам Сервет да бъде надъхан. И те също като нас искат да спечелят. Имат много добър треньор, който е изградил един добър отбор. Познаваме се и качеството на двата отбора е еднакво. Сервет използва слабостите на противника и това е голям коз за тях", допълни Георги Дерменджиев, който разкри още, че Бърнард Текпетей ще бъде на линия за утрешната среща, въпреки че изпитваше проблеми с контузия.

В същото време в пресконференцията на Лудогорец се включи още швейцарският нападател на клуба Квадво Дуа, който има опит като играч на Сервет през сезон 2018/19.

"Играх в Сервет през сезон 2018/19, беше добра година за клуба, спечелихме промоция от втора в първа дивизия, но аз не играх много. Щастлив съм, че съм тук, за да мога да покажа на какво съм способен. Не мисля, че има специална формула срещу швейцарски отбор, трябва да се изпълним тактическите указания и да вярваме в себе си. Инфраструктурно Лудогорец прилича на Базел, който има най-добрата инфраструктура в Швейцария", заяви 26-годишният футболист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО определи като "голяма победа" потапянето на руския десантен кораб край Крим
НАТО определи като "голяма победа" потапянето на руския десантен кораб край Крим
НАТО обяви рекордни разходи за отбрана
НАТО обяви рекордни разходи за отбрана