НОВИНИ

Лудогорец започна с труден успех в квалификациите на ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:03, 19.08.2020
Чете се за: 01:59 мин.
Футбол

"Орлите" спечелиха с 3:1, но играта им въобще не бе убедителна.

Срещата между двата отбора не предложи много интересни моменти във футболно отношение като здравите единоборства преобладаваха на терена в столицата на Черна Гора.

Като цяло българският шампион изигра двубоя със самочувствие, което в края на първото полувреме можеше да им изиграе лоша шега, когато домакините поставиха под сериозно изпитание Ренан и отбраната пред него.

Иначе преди това Лудогорец бе открил чрез Ихинио Марин, а Чибота беше покачил на 2:0. В добавка разградчани уцелиха и две греди.

Малко след половин час игра, Будучност намали изоставането си и потърси изравнителен гол, но до такъв не се стигна.

След почивката и двата тима имаха шансове, но никой не тях не представляваше сериозна опасност за вратарите.

Голът на успокоението за "орлите" дойде в добавеното време на мача и бе дело на Каули Оливейра.

Така българският шампион започна успешно похода си в Шампионската Лига. Следващото препятствие обаче изглежда далеч по-сериозно - датският Мидтиланд.

Разградчани не пазят добри спомени от сблъсъци с отбори от скандинавската страна. Пред три сезона те срещнаха Копенхаген на 1/16 финалите в Лига Европа и след загуба и равенство, отпаднаха от турнира.

Сблъсъкът между шампионите на България и Дания е следващата седмица на "Хювефарма Арена".

Ето и какво се случи на двубоя в Подгорица:

Още във втората минута Лудогорец бе близо до гола. Каули Оливейра получи топката от Текпетей и след като се обърна по чудесен начин нанесе изстрел, който срещна лявата греда на вратата на домакините.

В 6-та минута Будочност изпълниха корнер, който за момент създаде суматоха в наказателното поле на Лудогорец, но топката бе изчистена.

В 12-та минута Чибота центрира от дясно и след неточност в черногорската защита, топката се озова у Ихинио Марин, който откри головата си сметка на Лудогорец.

Шест по-късно българския тим организира още една добра атака. Отново Каули се озова на добра позиция, но изстрелът му премина с малко над вратата.

В 25-та минута "орлите" стигнаха до втори гол. Мавис Чибота се разписа след чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

Домакините намалиха изоставането си в 31-та минута. Защитникът Чукoвич засече балонно центриране от ляво, а излезелият напред Ренан не успя да реагира и резултата стана 1:2.

Осем минути по-късно бразилецът се реваншира за грешката си отразявайки опасен удар на футболист на домакините. При реакцията си обаче стражът получи някакво разтежение, но въпреки това продължи двубоя.

При последвалия корнер отново Ренан трябваше да се намесва, след като топката описа странна траектория и за малко не влезе във вратата на българския шампион.

До полувремето, черногорниците продължиха да бъдат активни, но не създадоха нови опасности за българския шампион.

Малко след почивката Будучност получиха добра възможност след като Бойович надбяга Козмин Моци, но ударът му бе крайно неточен.

Секунди по-късно разградчани се озоваха в ситуация шестима на двама, но Бърнард Текпетей подходи индивидуално и пропиля добрата възможност.

Петнадесет минути преди края отново Райкови1 опита силен изстрел, но отново точността изневери на играчите на Будучност.

Три по-късно Алкес Сантана опита да реши всичко, но ударът му с глава премина с малко над вратата.

В 89-та минута и Стефан Баджи опита далечен изстрел, но опитът му бе слаб и вратаря на домакините се справи.

Интригата в мача бе решена напълно в третата минута от добавеното време. Жоржиньо проби от дясно и подаде към Каули Оливейра и той от движение матира стража на Будучност за крайното 3:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еди Рама заминава за Минск като посредник в решаването на кризата
Еди Рама заминава за Минск като посредник в решаването на кризата
В София се проведе шествие на равнопоставеността
В София се проведе шествие на равнопоставеността