НОВИНИ

Луис Суарес ще напусне Гремио и ще премине в Интер Маями през януари

Луис Суарес
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 04.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Уругвайският нападател на бразилския футболен клуб Гремио Луис Суарес ще напусне отбора и ще подпише договор с американския Интер Маями, съобщава ESPN.

Суарес ще си тръгне от Гремио на 1 януари 2024 година, когато ще стане свободен агент. Споразумението му с Интер Маями ще бъде за една година с опция за удължаване с още една.

36-годишният уругваец преди това е играл за Насионал в родината си, за испанските Атлетико Мадрид и Барселона, за английския Ливърпул, Аякс и Гронинген (Нидерландия).

Нападателят беше в Барселона от 2014 до 2020 година. С тима той стана четирикратен шампион на Испания, четирикратен носител на Купата на Испания, двукратен носител на Суперкупата на страната, а също така спечели Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. През сезон 2015/2016 Суарес стана голмайстор на испанското първенство с 40 попадения.

Вече трима бивши играчи на Барселона преминаха в Интер Маями. Това са аржентинският нападател Лионел Меси, испанският полузащитник Серхио Бускетс и испанският защитник Жорди Алба. Треньор на тима е аржентинският специалист Херардо Мартино, който преди това беше начело на Барселона.

Суарес изигра 137 мача за националния отбор на Уругвай, заемайки второто място в историята (най-много мачове има Диего Годин - 161). Той е реализирал 68 гола и е направил 39 асистенции. През 2011 година Суарес спечели с тима Копа Америка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Зверев няма да участва на тенис турнира Sofia Open 2023
Александър Зверев няма да участва на тенис турнира Sofia Open 2023
Европейски шампиони са сред участниците на международен турнир по кикбокс тази вечер във Варна
Европейски шампиони са сред участниците на международен турнир по кикбокс тази вечер във Варна